Zomerlezen deel II

Voor mijn zusjeVoor mijn zusje – Heather Gudenkauf – vertaald door Jolanda te Lindert – de Kern – 283 blz.

Het vorige boek dat ik van Heather Gudenkauf las, ‘In stilte gehuld’, gaf ik 5 sterren op Goodreads. Bij een volgend boek kan het dus twee kanten opgaan. Of het is weer een super goed boek, of het valt vies tegen. Gelukkig viel ‘Voor mijn zusje’ in de eerste categorie. Het verhaal is niet nagelbijtend spannend, hoewel er echt wel een portie spanning in zit, maar het raakte mij enorm. De thematiek adoptie/afstandsmoeder boeit en emotioneert.

Zelf adoptiemoeder zijnde, kon ik mij helemaal inleven in de personages. Aan de ene kant de adoptiemoeder en -kind, aan de andere kant de afstandsmoeder. Deze drie zijn altijd verenigd in een driehoeksverhouding, wat mooi wordt omschreven in dit boek. Dit alles wordt dan nog eens overgoten met een spannend sausje en een toch nog verrassende ontknoping.

 

 

Route du soleilRoute du soleil – Suzanne Vermeer – A.W. Bruna – 312 blz.

Boeken van Suzanne Vermeer staan altijd garant voor een portie spanning en plezier. In ‘Route du soleil’ wordt de lezer meegenomen naar Frankrijk, dus waar kun je dit boek beter lezen dan aan de rand van Frans zwembad?

Heerlijke vakantielectuur, een paar uurtjes verstand op nul en lezen. Meer moet je er niet van verwachten.

 

 


Een weeffout in onze sterrenEen weeffout in onze sterren – John Green – vertaald door Nan Lenders – Lemniscaat – 264 blz.

Er is al veel over dit boek geschreven, en dan vooral veel positieve dingen, soms zelfs op het lyrische af. Mijn verwachtingen waren dus ook hoog gespannen. En dat viel helaas een beetje tegen.

Zoals ik al verwachtte was het inderdaad een heftig verhaal, emotioneel maar zeker met humor geschreven. En toch kon het mij vrijwel nergens echt raken. Ik moest regelmatig terug bladeren als ik het boek weer oppakte, iets dat me vrijwel nooit overkomt. Zeker gezien het feit dat ik het boek wel binnen twee dagen uit had, dus ik wist na een paar uur al niet meer wat ik daarvoor gelezen had.

Het boek is geschreven voor de jeugd en ik lees overal dat die er wel zeer enthousiast over is. Dat kan ik ook echt snappen en daar ben ik blij om. Het is namelijk wel een verhaal dat ergens over gaat. Maar misschien ligt daar ook meteen het knelpunt voor mij persoonlijk, dat ik de manier van schrijven ‘ontgroeid’ ben.

 

 

SchemergebiedSchemergebied – Marcella Kleine – Free Musketeers – 264 blz.

Dit boek lag al een tijdje op de stapel om gelezen te worden. Dus mocht hij ook mee in de koffer en daar heb ik geen spijt van gekregen. Ik had nog nooit iets gelezen van Marcella Kleine, maar daar gaat verandering in komen. Haar schrijfstijl vind ik zeer prettig, het boek leest erg vlot. Hoewel ik de plot al wel een tijdje aan zag komen, was het wel degelijk spannend.

Kleine weet in dit boek heel fijntjes neer te zetten hoe een vermissing (en verdenking van betrokkenheid) iemand een leven lang kan achtervolgen. Deze psychologie die in het verhaal verweven is, sprak mij aan.

 

 


Wie wind zaaitWie wind zaait – Nele Neuhaus – vertaald door Sander Hoving – Querido – 392 blz. 

Net als ‘Vraag niet waarom’ is dit boek ook het derde deel in een serie. En ook hier werkt het nog steeds goed. Net als bij voorgaande boeken ‘Diepe wonden’ en ‘Sneeuwwitje moet sterven’ zit het verhaal van ‘Wie wind zaait’ ook weer steengoed in elkaar. Aan de andere kant komen er ook in dit boek weer zoveel personages en verhaallijnen voor, dat de lezer echt de aandacht erbij moet houden om de weg niet kwijt te raken.

De onderwerp van ‘Wie wind zaait’ sprak mij minder aan dan dat van ‘Sneeuwwitje moet sterven’, maar ook dit boek is weer een thriller van formaat.

 

 

8 gedachten over “Zomerlezen deel II

 • 5 augustus 2014 om 22:11
  Permalink

  En weer een mooi overzicht Monique!

  Ik snap jouw recensie van Een weeffout in onze sterren, ik vond het een mooi boek, maar ik had verwacht dat ik tranen met tuiten zou huilen en dat was niet het geval, ik had vooral medelijden met de moeder van het meisje, i.p.v. ontroering voelen t.o.v. de 2 hoofdrolspelers. Ik vond het niet tegenvallen, maar het heeft qua recensie mijn blog niet eens gehaald.

  Beantwoorden
  • 6 augustus 2014 om 17:43
   Permalink

   Ik vond het ook geen slecht boek, maar als je er met andere verwachtingen in gaat… Dat is het risico van dit soort boeken. Schrijf jij alleen recensies van boeken die je mooi vond?

   Beantwoorden
   • 6 augustus 2014 om 18:15
    Permalink

    Nee hoor, maar ik schrijf alleen recensies van boeken die bij mijn blog passen (literatuur, romans en historische romans), ik vond Een weeffout teveel Young Adult achteraf, dus heb alleen een korte recensie op Goodreads geschreven.

    Beantwoorden
    • 6 augustus 2014 om 21:43
     Permalink

     Aha, ik snap het. Ik denk dat bij mij de schoen op dezelfde plek wrong, teveel Yong Adult. Ik laat hem in de kast staan voor de jongens over een paar jaar…;-)

     Beantwoorden
 • 6 augustus 2014 om 14:56
  Permalink

  Voor mijn zusje vond ik ook erg goed! Jammer dat je Green niet super vond 🙂 Maar vind het wel leuk om te lezen dat de meningen zo verschillen van ok tot lyrisch.
  Nele Neuhaus heb ik nog niks van gelezen, maar wel genoteerd na meerdere enthousiaste reacties!

  Beantwoorden
  • 6 augustus 2014 om 17:42
   Permalink

   ‘Dansen in de hemel’ kwam wel binnen, ‘Een weeffout in onze sterren’ op de een of andere manier niet. Kan gebeuren…;-) Veel plezier met Nele Neuhaus!

   Beantwoorden
 • 11 april 2015 om 14:45
  Permalink

  Hoi Monique, ik zag deze pagina door de cover van voor mijn zusje. Ik ken dat boek niet, maar de cover lijkt op badwater een boek wat op mijn nog te lezen lijst staat. Aangezien voor mijn zusje adoptiegerelateerd is, heb ik nu twee boeken met bijna dezelfde cover 😉

  Beantwoorden
  • 12 april 2015 om 20:27
   Permalink

   Wat grappig! “Badwater’ staat hier ook in de kast. Het was mij nog niet opgevallen dat de covers zo op elkaar lijken…;-)

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!