Zomerlezen deel I

De afgelopen weken genoten wij van de rust, de natuur, cultuur en natuurlijk van elkaar in de Franse Jura. Tijdens vakanties lees ik geen recensieboeken, dan wil ik alleen lezen ter ontspanning. Zo kom ik ook nog eens aan boeken toe die soms al lang op de plank lagen… 😉 Ik las tien boeken, maar net voor de vakantie las ik nog een boek dat ik niet recenseerde, dus die neem ik voor het gemak even mee in deze ‘Zomerlezen’.

In twee blogs deel ik de boeken die ik las met jullie. Ik zal kort beschrijven wat ik ervan vond en hoeveel sterren in het boek waard vond. Ik had een aantal bestsellers (soms zelfs ‘hypes’) op mijn verlanglijstje staan. Omdat het nogal eens gebeurt dat ik een boek heel anders ervaar dan de massa, was ik erg benieuwd hoe dat met deze stapel zou gaan. Ontdek het hier!

Doof Doof – Siska Mulder – Arena – 318 blz.

Van Siska Mulder las ik eerder ‘Met zachte hand’ en ‘Na Delphine’, die ik beiden waardeerde met 4 sterren. Dit boek, ‘Doof’ vond ik echter wel iets minder. Wederom prettig leesbaar, maar op de een of andere manier kwam het verhaal niet echt op mij over.

 

 

 

 

 

 

Bed & Breakfast Bed & Breakfast – Jet van Vuuren – Karakter – 304 blz.

Ook Jet van Vuuren kende ik al van een eerder boek. Dat verhaal kon ik niet echt waarderen, maar ik wilde deze auteur nog wel een kans geven. Dit boek is een heerlijk vakantieboek. Niet te veel bij nadenken, gewoon lekker lezen. Het verhaal is enigszins warrig af en toe en ook niet overal even geloofwaardig. Maar het verrassende einde maakt veel goed!

 

 

 

 

 

Moordfamilie

Moordfamilie – Corinne Vlaminckx – Schrijverspunt – 350 blz.

Dit was een van de boeken waar ik alleen nog maar lovende reacties over had gelezen. De cover sprak me vanaf het begin niet aan, maar door al die positieve berichten besloot ik het boek toch zelf te gaan ontdekken. In tegenstelling tot veel anderen was ik niet onder de indruk. Het leest zeer prettig, dat was een groot pluspunt. Helaas las ik de versie waar ontzettend veel fouten in staan. Een risico van uitgeven zonder uitgeverij, en dus redactie, en her en der een foutje vind ik normaal gesproken ook echt niet erg. Hier stonden er echter zo veel in, ook stelfouten, dat het mij stoorde bij het lezen. Ik begreep dat dit bij de tweede druk recht gezet is, dus heb je de keuze tussen twee drukken, kies dan de laatste. De plot was vanaf het begin al duidelijk, dus het miste voor mij ook zeker een stuk spanning.

 

 

 

Iene miene mutteIene miene mutte – M.J. Arlidge – vertaald door Herman van der Ploeg – Boekerij – 376 blz.

Nog eentje waar al veel positiefs over gezegd en geschreven was. En ik was het er dit keer mee eens! Een prima debuut, dat nieuwsgierig maakt naar een volgend deel. Enig minpuntje was dat het verhaal soms een beetje moeilijk te volgen was door de zeer korte hoofdstukken die vanuit verschillend perspectief geschreven zijn.

 

 

 

 

 

 

Stille grondStille grond – Hilde Vandermeeren – Uitgeverij Q – 278 blz.

Met deze auteur maakte ik kennis door ‘De toeschouwers’, wat ik een goed boek vond. Toen ik daarna ‘Als alles duister wordt’ las, was ik best een beetje teleurgesteld. Het verhaal kon mij niet boeien. Ik was daarom wel zeer benieuwd naar het nieuwste boek van Hilde Vandermeeren. En gelukkig was dit weer een positieve leeservaring! Het is een goed verhaal met een boeiend thema. De plot was niet geheel verrassend, ik zag het al een tijdje aankomen, maar ik heb genoten van het verhaal!

 

 

 

 

 

 

2 gedachten over “Zomerlezen deel I

 • 5 augustus 2015 om 07:32
  Permalink

  Het klinkt als een hele fijne vakantie Monique! Heerlijk lezen en niets hoeft, alles mag. Fijn dat je weer terug bent!

  Beantwoorden
  • 5 augustus 2015 om 09:26
   Permalink

   Was het ook Sue! Maar thuis zijn is toch ook wel weer fijn!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!