Voetbalvrouwen – Linda van Rijn

voetbalvrouwen

Voetbalvrouw Michelle gaat mee op trainingskamp naar Gran Canaria. Maar wat een gezellige week belooft te worden, eindigt in een nachtmerrie.
Voetbalclub DKS – Door Kracht Sterker – speelt voor het eerst in zijn bestaan in het betaald voetbal. Richard Jongsma, de jonge aanvallende middenvelder, staat in de belangstelling van diverse grote eredivisieclubs. Tot nu toe weet hij zijn concurrent, de getalenteerde aanvaller Fernando, nog te overklassen. Michelle, de vriendin van Richard, gunt haar vriend zijn gedroomde carrière, maar moet weinig hebben van de hysterische wereld van voetbalvrouwen. Ze houdt niet eens van shoppen.
In de winterstop gaat DKS op trainingskamp naar Gran Canaria. De vrouwen mogen mee, dus naast trainen is er tijd voor leuke uitstapjes. Het voelt voor Michelle bijna als vakantie. Tot een noodlottig ongeval alles verandert. Michelle vermoedt opzet en wil uitvinden wie dit op zijn geweten heeft. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer ze merkt dat er mensen zijn die niet willen dat de waarheid boven tafel komt…

 

 Ik heb een aantal boeken van Linda van Rijn gelezen, met wisselend plezier. “Last Minute” bijvoorbeeld vond ik een goed boek, spannend tot het einde. “Vakantievrienden” vond ik wel vermakelijk, maar meer ook absoluut niet. En nu dan “Voetbalvrouwen”…

Het boek gaat over Michelle en haar vriend Richard, hard op weg om topvoetballer te worden. Hij heeft daar veel voor over en Michelle steunt hem in zijn carrière wens. Zelf is ze niet zo gecharmeerd van het voetbalwereldje, liever besteedt ze haar tijd aan haar studie.
Het team van Richard gaat op trainingskamp naar Gran Canaria en de vrouwen mogen mee. Na een etentje met de teamleden, zonder vrouwelijke aanhang, wordt Richard aangereden en belandt zwaar gewond in het ziekenhuis. Al snel begint Michelle te twijfelen of het ongeluk wel echt een ongeluk was…

Het boek leest als een trein. De stijl is vlot en gemakkelijk leesbaar. Omdat het zo dun is, lees je het echt in anderhalf tot twee uurtjes uit. Toch kon het mij niet echt boeien. Misschien trekt het onderwerp me niet aan, hoewel ik dat nauwelijks durf te zeggen in een huis met vijf voetbalgekken…;-) Het belangrijkste was echter dat het verhaal niet geloofwaardig over kwam op mij. Het plot was zeer kort en zat niet heel ingenieus in elkaar. Er zat wel spanning in het verhaal, maar dat kon de matige en eenvoudige plot voor mij niet meer goedmaken.
De personages worden niet verder uitgewerkt. Dat lukt ook bijna niet in zo’n dun boek, maar ik had de hoofdpersonen graag iets beter willen leren kennen.
Jammer, want Linda van Rijn schrijft gewoon lekker. Een eventueel volgend boek ga ik gewoon weer lezen, want van Rijn heeft me met haar andere boeken wel overtuigd van haar kunnen.

Conclusie: vermakelijk verhaal om even tussendoor te lezen, maar de matige en simpele plot kon mij niet boeien.

Titel: Voetbalvrouwen | Auteur: Linda van Rijn | Uitgever: Marmer | ISBN: 9789460681530 | Blz.: 160

 

2 gedachten over “Voetbalvrouwen – Linda van Rijn

 • 18 april 2014 om 21:01
  Permalink

  Ik heb tot nu toe nog niets van Linda van Rijn gelezen maar heb wel een aantal recensies over dit boek gelezen en die spoorden mij niet echt aan om iets van haar te lezen. Jouw recensie brengt daar verandering in, ik ga zeker Last Minute lezen, thanks!

  Beantwoorden
  • 19 april 2014 om 08:35
   Permalink

   Zoals ik al schreef, is het bij mij zeer wisselend. Maar wel de moeite waard om het te proberen vind ik, ze schrijft absoluut niet slecht.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!