De verleidsters – Marianne & Theo Hoogstraaten

De verleidstersEmilia gaat in Rome op bezoek bij Luigi, rechercheur in Vaticaanstad. Hij werkt aan een zaak van twee verdwenen brieven van Michelangelo. De Kerk wil tegen elke prijs voorkomen dat deze documenten openbaar worden. Welke geheimen of belastende informatie heeft de kunstenaar eeuwen geleden aan het papier toevertrouwd?
In het Rome van 1509 probeert Mira zo goed en zo kwaad in haar onderhoud te voorzien en voor haar dochtertje te zorgen. De blijdschap is groot wanneer kunstenaar Michelangelo hen onder zijn hoede neemt. Maar Rome heeft zo haar geheimen en Mira en haar dochtertje blijken daar een grote rol in te spelen. De stad is niet langer veilig voor hen…

Marianne en Theo Hoogstraaten zijn inmiddels zeer ervaren auteurs te noemen. Vele titels hebben zij al op hun naam staan, zowel als duo als Theo alleen. Twee boeken geleden kwam er een omslag in genre, ze legden zich toe op de historische thriller. Met ‘Evenbeeld’ was hun eerste boek nieuwe stijl geboren, gevolgd door ‘Bloedlink’. In dit laatste verhaal maakten we al kennis met Emilia en Luigi. In het nieuwste boek, ‘De verleidsters’, gaat hun verhaal verder. Een derde deel is al in de maak, dus we nemen nog geen definitief afscheid!

Qua stijl is er eigenlijk nog weinig te melden zonder in herhalingen te vallen. Het duo schrijft gewoon goed.
Ook in ‘De verleidsters’ dompelen we ons weer onder in het verleden. We wisselen het heden af met de sinistere gebeurtenissen in 1509, de tijd waarin Michelangelo werkte in opdracht van de paus. De auteurs zijn er in ieder geval in geslaagd om mij nog nieuwsgieriger te maken naar het door Michelangelo beschilderde plafond van de Sixtijnse Kapel. Door de levendige beschrijvingen zou ik dit immense kunstwerk graag zelf willen zien en ervaren.

‘De verleidsters’ houden de spanning er goed in. Het tempo ligt hoog, je vliegt eigenlijk als een razende door het boek heen. De plot zit weer buitengewoon goed in elkaar, het verhaal bereikt een mooie climax. En met een laatste cliffhanger worden we automatisch gedwongen te wachten op het volgende deel. Nu maar hopen dat die snel volgt…

In het nawoord lezen we hoe het idee voor dit verhaal ontstaan is. Net als in ‘Bloedlink’ blijkt ook hier weer welke grondige research gedaan is om tot dit boek te komen. Ik houd ervan, complotten en intriges, duistere geheimen uit het verleden.

Het enige minpuntje dat ik kon ontdekken, was de manier waarop Luigi Emilia bij het onderzoek naar de verdwenen brieven weet te betrekken. Een tikkeltje ongeloofwaardig naar mijn mening. Verder is ook dit boek gewoon weer een heerlijk boeiend en interessant geheel. Laat dit schrijversduo zich vooral verder bekwamen in dit genre, het past hen als een oude jas!

Conclusie:  de auteurs zijn er weer in geslaagd een zeer aantrekkelijke en geloofwaardige combinatie van heden en verleden neer te zetten.   

Titel: De verleidsters | Auteur: Marianne & Theo Hoogstraaten | Uitgeverij: De Crime Compagnie | ISBN: 9789461091819 | Blz.: 266

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!