Verboden Tranen – Melissa Skaye

verboden-tranen

Sanne Philips en Luca Borra, rechercheurs bij de politie Hoorn, staan voor een van de moeilijkste zaken uit hun carrière. In het tuinhuis van een groot landhuis worden vier lichamen ontdekt. Het motief van de dader is een mysterie. De oorspronkelijke bewoners van het huis, Max en Sophie Tildro, zijn om het leven gekomen bij een auto-ongeluk en de huidige bewoner, hun zoon Jack, is al ruim twintig jaar vermist. Zijn toenmalige partner Sarah is eveneens onvindbaar.
De rechercheurs duiken in het verleden van Jack en Sarah en stuiten op een aantal onverklaarbare gebeurtenissen. Het auto-ongeluk van Max en Sophie werpt veel vragen op als stalmeester Johan na ruim twintig jaar het stilzwijgen doorbreekt. Ondertussen krijgen Sanne en Luca te maken met een andere zaak, de vermissing van een oude vrouw. In eerste instantie lijkt dit een losstaande zaak, maar al snel rijst de vraag of deze vermissing verband houdt met de vier moorden.
Sanne en Luca moeten alle zeilen bijzetten om te ontrafelen wat er zich in het verleden heeft afgespeeld en welke duistere geheimen de vroegere bewoners verbergen, voordat er nog meer slachtoffers vallen.

 

Ellessy Crime stuurde mij dit boek toe, waarvoor hartelijk dank! Ik kende noch het boek, noch de schrijfster. Maar de cover en de titel spraken mij meteen aan, zodat ik zin had om aan het boek te beginnen. En dat was niet voor niets…meteen vanaf de proloog had het verhaal me in zijn greep.

De proloog speelt in augustus 1980. Een jong meisje wordt in een speeltuin begluurd door een jongen. Wanneer haar vader haar komt halen en ze naar huis gaat, blijft haar vriendinnetje Mieke achter. De jongen pakt iets van haar af, het blijft onduidelijk wat het is. Maar het is voor Mieke zo belangrijk dat ze achter de jongen aan gaat. Hij vermoordt haar in de schuur bij zijn huis.

Het verhaal begint dan in 2011, wanneer rechercheur Sanne samen met collega Luca de vermissing van een oude dame moet onderzoeken. Mw. De Beer is 89 jaar oud en plots verdwenen. Haar buurman Rudy doet aangifte. Hij zorgt al 20 jaar voor zijn oude buurvrouw. De politie gaat op zoek naar de twee meiden die voor hem in de flat woonden en waar geheimzinnigheid omheen hangt. Zij zijn het enige aanknopingspunt, verder tast de politie in het duister.

Het perspectief wisselt, we zien de moordenaar samen met een oude vrouw. Hij sart haar. De lezer kan de angst van de oude dame bijna ruiken, voelt de beklemmende sfeer in die ruimte waar in de hoek een aantal lijken opgestapeld ligt.
Per toeval vindt de politie vier opgestapelde lijken in een tuinhuis, horend bij een groot vrijstaand huis. Het huis is verlaten, de bewoners zijn 25 jaar geleden omgekomen bij een auto-ongeluk. Hun zoon, Jack Tildro, is 20 jaar geleden als vermist opgegeven door zijn vrouw Sarah.
De volgende hoofdstukken zien we door de bril van Sarah. Het is 1988 en Sarah woont samen met haar vriendin Melanie in een flatje, als Sarah dolverliefd wordt op Jack. Melanie is daar echter niet gelukkig mee en waarschuwt Sarah voor Jack.

“Je zult ongelukkig worden. Ik voel het!”

 De ruzie loopt zo hoog op dat Sarah vertrekt en bij Jack intrekt. Ze voelt zich niet helemaal op haar gemak in zijn grote huis met bedienden, maar is stapeldol op hem. En Jack op haar. Al snel blijkt Sarah zwanger te zijn en Sam wordt geboren. Vanaf dat moment verandert Jack van een leuke, liefhebbende man in een man die Sarah wil overheersen en haar op den duur zelfs mishandelt. Na een ruzie verdwijnt Jack om nooit meer terug te komen en neemt de tweejarige Sam met zich mee. Sarah blijft  wanhopig en gebroken achter.

“Ik kon niet meer. Mijn leven had geen enkele zin meer. Ik was kapotgeslagen, murw en op, ik kon simpelweg niet verder leven.”

Sanne graaft steeds dieper in het verleden om de waarheid te achterhalen. Er vallen meer doden, maar wat is het dat hen bindt? En wat is er met Sarah gebeurd? Waar zijn Jack en Sam al die jaren gebleven?

Het boek leest als een trein. Het is vlot geschreven met sprankelende dialogen. De beschrijvingen zijn bijna levensecht. Door het hele verhaal kruipt een onderhuidse spanning. Er is iets met dat huis en zijn bewoners… Het verhaal grijpt je vanaf het begin bij de strot en laat je niet meer los. Het plot doet daar nog een schepje bovenop. Wat mij betreft was de wending niet totaal onverwachts, maar dat deed niets af aan de spanning hoe een en ander af zou lopen.

Conclusie: een pageturner die je bij de strot grijpt en niet meer loslaat.

Titel: Verboden tranen | Auteur: Melissa Skaye | Uitgever: Ellessy Crime | ISBN: 9789086602445 | Blz.: 362

 

4 gedachten over “Verboden Tranen – Melissa Skaye

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!