Vals alarm – Marelle Boersma

vals-alarm

Als je ex uit is op wraak…

Een scheiding komt in de beste families voor. Maar wat doe je als je kind inzet wordt van een wraakactie van de vader?
Janna probeert haar veeleisende baan zo goed mogelijk te combineren met de zorg voor haar dochter Fleur en haar echtgenoot Roderick. In die volgorde. Als Roderick bij een jongere vriendin intrekt, blijkt hij zijn vertrek zorgvuldig te hebben voorbereid. Janna blijft berooid achter.
Ze onderneemt een laatste poging om de schade te beperken, maar haalt zich hiermee de woede van haar ex op de hals. Te laat beseft ze dat Roderick haar harder kan raken dan ze ooit had gedacht. Als hij ervoor zorgt dat Fleur gedwongen uit huis geplaatst wordt, knapt er iets in haar…

 

De cover spreekt me enorm aan. Een mooie, rustige foto van een kind op de rug gezien. Er spreekt een soort triestheid, verlatenheid uit het beeld. Een ontzettende goede foto die helemaal past bij het verhaal.

Zoals we gewend zijn van deze schrijfster, gebruikt zij gemakkelijk leesbare taal in het boek. Alle boeken van Marelle Boersma lezen als een trein en Vals Alarm is daar zeker geen uitzondering op. Korte zinnen, weinig lange, ingewikkelde bijzinnen vind je in het boek. Dit maakt de leesbaarheid van het boek zeer goed.
De hoofdpersoon wordt goed uitgewerkt. Je voelt je betrokken bij haar en voelt vanaf het begin al een antipathie tegen haar echtgenoot. Het is een triest verhaal, de nachtmerrie van elke ouder. Iedereen denkt: “Dat overkomt mij niet!”, maar bij het lezen van dit boek wordt dat iets genuanceerder. Soms gebeuren er dingen in het leven die je niet in de hand hebt en die grote gevolgen hebben voor jou en je kind (eren). Je zult maar overgeleverd zijn aan de grillen van een instantie, niets meer zelf te vertellen hebben. Helaas is dit boek niet helemaal fictief, want dit soort situaties bestaan ook in Nederland jammer genoeg echt. Ik vond het verhaal dan ook geloofwaardig.
Het plot is goed beschreven. Niet razend spannend, maar er blijft gedurende het hele boek wel een bepaalde spanning hangen of de hoofdpersoon en haar kind weer samen komen.

Conclusie: goed verhaal over de nachtmerrie van elke ouder.

Titel: Vals Alarm | Auteur: Marelle Boersma | Uitgever: De Crime Compagnie | ISBN: 9789461090270 | Blz.: 304

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!