Toptitels november 2015

Ook de novembermaand zit er weer op. Hij begon met mooi weer, maar eindigde ronduit herfstig. Mooi weer om met een boek op de bank te kruipen! Kop thee erbij, kachel aan, genieten! Het is mij deze maand aardig gelukt om de tijd te vinden om op die bank te kruipen. Ik las in november 11 boeken, die ik hier op een rijtje zet. Ik las echter ook nog twee manuscripten van een uitgeverij. Of dit ooit boeken zullen worden, moeten we afwachten. In ÊÊn geval hoop ik het tenminste van harte…

Dit zijn mijn boeken van november:

Weinig recensies dus om op door te klikken, maar er zitten er nog een paar in het verschiet.

Dit is meteen een mooie gelegenheid om een verandering op mijn blog aan te kondigen. Vanaf het begin ‘beoordeel’ ik de boeken aan de hand van sterren. Zoals ook op de ‘over mij’ pagina te lezen was, voelde ik mijzelf daar niet altijd even happy mee. Die sterren dekken vaak de lading niet. Aan de andere kant is het een handig middel om de boeken te categoriseren en later gemakkelijk terug te vinden. Zo langzamerhand sloeg de balans voor mij persoonlijk steeds vaker door naar de eerste opmerking. Ik werd er steeds minder gelukkig mee om die sterren groots onder een recensie te plaatsen. Vandaar dat ik besloten heb om er mee te stoppen. Voortaan zullen jullie dus geen sterren meer onder mijn recensies vinden.

Nou, dan toch eindelijk ook nog mijn persoonlijke top 3. Het is een meisjesachtig gebeuren deze maand:

 1. Het meisje in de rode jas- Kate Hamer
 2. Het meisje op de weg – Michael Berg
 3. Amelie, het meisje dat er niet mocht zijn – Cathy Gohlke

Toptitels november 20151

 

8 gedachten over “Toptitels november 2015

 • 1 december 2015 om 14:00
  Permalink

  Hihi, het is zeker een meisjes top drie! Groot gelijk over de sterren, ik vind het ook altijd lastig om sterren toe te kennen op goodreads.

  Beantwoorden
  • 1 december 2015 om 16:16
   Permalink

   Haha ja he? Je zou denken dat ik het expres gedaan heb… 😉 Op Goodreads blijf ik het inderdaad wel doen. Maar hier is de recensie an sich het belangrijkst.

   Beantwoorden
 • 1 december 2015 om 14:09
  Permalink

  Leuk die verschillende meisjes, Amelie heb ik hier klaar liggen. Ik herken je moeite wat betreft die sterren voor een beoordeling, waarschijnlijk blijven ze op mijn blog ook niet lang meer schitteren 😉

  Beantwoorden
  • 1 december 2015 om 16:16
   Permalink

   Fijn om te horen dat andere bloggers er ook mee ‘worstelen’. Amelie ga jij zeker een mooi boek vinden! Veel leesplezier alvast!

   Beantwoorden
  • 1 december 2015 om 16:18
   Permalink

   Nou he?! Je zou denken dat ik het expres gedaan heb… 😉 Ik houd mijn boeken bij op Goodreads, daar blijf ik het wel doen. Is toch weer anders vind ik. Hier is mijn recensie het belangrijkst.

   Beantwoorden
 • 2 december 2015 om 09:48
  Permalink

  Ik ben benieuwd naar ‘Het meisje op de weg’

  Ook hier geen sterren op eigen blog, behalve bij doorplaatsen via bol, bruna en hebban anders kun je de review niet plaatsen.
  Sterren zijn vaak overgewaardeerd als je het mij vraagt. Mijn 4 sterren kan voor jou wel 3 sterren zijn en andersom.

  Beantwoorden
  • 2 december 2015 om 19:52
   Permalink

   Klopt! En soms vind ik een boek echt goed geschreven, maar raakt het verhaal me gewoon niet op dat moment. Ik heb wel eens sterren gegeven terwijl ik dacht dat er een heel andere uitkomst kon zijn als ik het boek op een ander moment had gelezen.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!