Toptitels januari 2015

Het is 2 februari, de hoogste tijd om de balans op te maken over de eerste maand van het nieuwe jaar. Ik had een trage start begin januari. De kinderen hadden nog vakantie en op de een of andere manier kwam er weinig van lezen. Uiteindelijk las ik toch 13 boeken, dus blijkbaar heb ik ergens een inhaalslagje gemaakt.

Deze boeken las ik in januari:

– Mijn hoogbegaafde kind & ik – Susanne Buis
– Het oude huis – Sarah McCoy
Reimer – Jacqueline Zirkzee
De dag dat ik doodging – Tania Bongers
– En passant – Esther Kreukniet
Valse salie – Roos Boum
Met zachte hand – Siska Mulder
– Het Rosie effect – Graeme Simsion
Bonita Avenue – Peter Buwalda
– Rosanna’s dochter – Amelie Fried
Schaduwdochter – Anita Larkens
Vergeten grond – Anne Nicolai
– De geur van sterfelijkheid – Simon Beckett

Klik op de titel om mijn recensie te lezen. De boeken die niet gelinkt zijn, komen later deze week aan bod in de ‘leesbelevingen’.

Mijn persoonlijke top 5 van deze maand:

 1. De dag dat ik doodging – Tania Bongers
 2. Valse salie – Roos Boum
 3. Schaduwdochter – Anita Larkens
 4. Reimer – Jacqueline Zirkzee
 5. Bonita Avenue – Peter Buwalda

Toptitels januari 2015

 

 

 

 

 

7 gedachten over “Toptitels januari 2015

 • 2 februari 2015 om 13:18
  Permalink

  Jeetje wat heb je veel gelezen?! Ik heb maar 3 boeken gelezen in januari 😉

  Beantwoorden
  • 2 februari 2015 om 14:57
   Permalink

   Tja, ik lees snel en kijk vrijwel geen televisie meer. Dan is zo’n boek zo uit. En ik werk niet, dus ik kan overdag ook wel eens een half uurtje pakken.

   Beantwoorden
 • 2 februari 2015 om 14:08
  Permalink

  Ongelofelijk zoveel als jij leest! Ik heb in januari 8 boeken gelezen. En voor mijn gevoel heb ik heel veel zitten lezen! Wat leuk om te lezen dat het boek ‘ de dag dat ik doodging ‘ in je top 5 zit èn ik zag 5 sterren 🙂 dat maakt van mij toch wel weer een geluksvogel dat ik juist dat boek win :))

  Beantwoorden
  • 2 februari 2015 om 14:56
   Permalink

   Haha, geen televisie kijken dat scheelt uren…;-) Als ik ’s avonds van 20 tot 23 uur lees, heb ik een boek uit.Ben een snelle lezer, kan er ook niets aan doen…;-) Maar 8 is toch ook een mooi aantal!

   Beantwoorden
 • 2 februari 2015 om 15:52
  Permalink

  Ik ben altijd benieuwd of er boeken gaan tussen staan die ik zelf ook al gelezen heb. Dit keer is dat het geval met Het Rosie Effect. De geur van sterfelijkheid staat dan weer al een hele poos op mijn TBR-lijst.

  Beantwoorden
  • 2 februari 2015 om 18:47
   Permalink

   Wat vond jij ervan? Ik vond hem echt heel erg tegenvallen. In tegenstelling tot deel 1, dat ik echt heel goed vond… Simon Beckett is wel goed vond ik.

   Beantwoorden
   • 2 februari 2015 om 20:29
    Permalink

    Ik vond hem iets minder als het eerste deel maar heb hem nog steeds met plezier gelezen. Tja, dat eerste deel was gewoon erg bijzonder omdat het iets helemaal nieuws was en dat is er nu natuurlijk wel zo’n beetje af.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!