Toptitels december 2015

Laat ik beginnen om iedereen via deze weg een goed en mooi 2016 toe te wensen!

Deze site lag de laatste weken even stil zodat ik volop kon genieten van andere dingen dan bloggen. En dat heb ik gedaan! Er moest geklust worden, een stoere jongenskamer voor onze jongste man. We vierden samen Kerst en genoten van een gezellige oud en nieuw. Bleef er nog tijd over om te lezen? Jazeker! En hoe! Onze kinderen zitten in de ‘Home-Alone-leeftijd’, dus terwijl zij avond aan avond zaten te gieren voor de televisie, had ik mooi de tijd voor een paar goede boeken… 😉 Het was heerlijk, een boek uitlezen en dan hupsakee, meteen door in de volgende. Zo deed ik dat vroeger ook altijd en het werkt nog steeds. Bij recensieboeken lukt me dat niet, dan ben ik in mijn hoofd al druk aan het formuleren en schrijven. Deze ‘vakantieboeken’ worden dus niet gerecenseerd, maar ik benoem ze zeker komende week in de ‘Leesbelevingen’.

Ik heb de boeken van december op een rijtje gezet:

 • Schakels – Nico de Beer
 • De jaarclub – Linda van Rijn
 • Vriendendienst – Almar Otten (recensie volgt na publicatie op Vrouwenthrillers)
 • Dwaallicht – Josha Zwaan
 • De kadewachter – Eric Bos
 • De zussen Borgesius – Lupko Ellen
 • Ghost boy – Martin Pistorius
 • Huis van eb en vloed – Sarah Maine (recensie volgt na publicatie Vrouwenthrillers)
 • Het boek van gevonden voorwerpen – Lucy Foley
 • Het huis van de zeven zusters – Elle Eggels
 • Het huis aan de rand van de hemel – Bettina Storks
 • Zondagskind – Leena Lander
 • Het geheim van mijn man – Liane Moriarty

Mijn persoonlijke top 5 uit deze 13 boeken:

 1. Ghost boy -Martin Pistorius
 2. Het huis aan de rand van de hemel – Bettina Storks
 3. Dwaallicht – Josha Zwaan
 4. Zondagskind – Leena Lander
 5. Het geheim van mijn man – Liane Moriarty

De laatste titels van het jaar 2015… De jaarteller is op 127 boeken blijven steken, plus nog een aantal manuscripten die ik ook dit jaar weer van verschillende uitgevers mocht lezen. Waar ik einde 2016 op uit kom? Geen idee! Het aantal maakt ook niets uit, als het maar verhalen zijn om je in te verliezen… En dat komt denk ik wel goed, boek 1 blijkt alweer een ontzettend goed boek te zijn…

Toptitels december 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!