Toptitels augustus 2014

Augustus vakantiemaand. Voor de meeste mensen de tijd om meer te lezen dan normaal. Voor mij niet. Met de kinderen thuis is er weinig rust om met een boek op de bank te ploffen. Geeft helemaal niets, in plaats daarvan hebben we veel leuke dingen samen gedaan. En al met al kon ik toch 13 boeken op de teller zetten.

Vakantietijd is ook de tijd om eens na te denken wat je nu eigenlijk verder wilt. Een half jaar geleden ben ik begonnen met mijn boekenblog, niet wetend of er belangstelling voor zou zijn of hoe ik het precies in zou gaan vullen. In die tijd heb ik ontzettend veel recensies geschreven. Eigenlijk van alle boeken die ik las. En dat wil ik gaan veranderen. Om het leuk te blijven vinden, moet ik af en toe ook een boek lezen zonder aantekenboekje erbij. Zonder tijdens het lezen al te bedenken hoe ik een en ander goed zou gaan verwoorden. Gewoon lekker lezen.

Ik heb besloten dat ik dat vaker ga doen. Gezien het aantal boeken dat ik lees, komen er echt nog voldoende recensies online, minstens twee per week is mijn doel. Omdat ik het soms ook wel weer jammer vindt om helemaal niets over gelezen boeken te zeggen, ga ik deze boeken elke maand in een blogpost kort benoemen en bespreken. Geen uitgebreide, diepgravende opmerkingen, maar even kort benoemen wat ik van het boek vond. In de trant van mijn blogposts ‘Zomerlezen’.

Zo, dat waren de toekomstplannen. Maar wat kwam er afgelopen maand voorbij?

Mijn persoonlijke top 5:

 1. Dans met mij – Jean Kwok
 2. Barre grond – Claire McGowan
 3. Dorst – Jackie Bateman
 4. Galgenveld – Isa Maron
 5. Het grote ontwaken – Marian Kramer

Waarom ‘Dans met mij’ van Jean Kwok op nummer 1? Omdat sinds de komst van onze jongste zoon, geboren in China, dit land in mijn hart zit. Dit boek maakte mij opnieuw verliefd op dit prachtige land met zijn rijke cultuur en boeiende mensen.

Toptitels augustus

 

2 gedachten over “Toptitels augustus 2014

 • 3 november 2014 om 14:22
  Permalink

  Dat heb je goed bedacht! Ook herken ik mij in het maken van notities,soms legt dat inderdaad een soort van druk op het lezen, jammer want je leest in de eerste plaats toch voor je plezier.Ik lees gemiddeld 1 boek per week en heel soms ben ik geneigd om het ‘stiekem’ zonder een recensie te doen…wie weet, misschien ga ik het ook eens op jouw manier doen.Mooi voor elkaar hier Monique maar dat was op WordPress ook hoor! ☺

  Beantwoorden
  • 3 november 2014 om 16:26
   Permalink

   Dank je wel! Ik merk dat het op deze manier voor mij beter werkt. Er is weer balans tussen recensieboeken en puur ter ontspanning lezen.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!