Schaduwvriendin – Christine Drews

schaduwvriendinThomas en Katrin zijn met hun 3-jarig zoontje Leo verhuisd naar een andere stad. Thomas is voor zijn werk veel van huis en Katrin staat er dus vaak alleen voor. Gelukkig vindt zij herkenning en gezelligheid bij Tanja. Vaak zitten zij te kletsen terwijl hun zoontjes samen in de speeltuin spelen. Katrin en Tanja worden vriendinnen.

Plotseling overlijdt Katrins vader. Op de dag van de begrafenis is Leo ziek en Katrin vraagt Tanja of Leo die dag bij haar mag zijn. Maar dan verdwijnen zowel Tanja als Leo spoorloos…
Rechercheur Charlotte doet haar uiterste best om het jongetje veilig thuis te brengen. Maar is zij op tijd? En lukt het Charlotte om haar eigen angsten te overwinnen om dit kereltje te redden?

De titel ‘Schaduwvriendin’ in combinatie met de cover sprak mij zeer aan. Ik was nieuwsgierig of het verhaal net zo spannend zou zijn als titel en cover doen verwachten.

Drews heeft een prettige schrijfstijl, maar dit moest wel even op gang komen. In het begin kwam ik bijna kinderlijke zinnen tegen, die mij niet aanspraken. Gelukkig veranderde dat in de loop van het verhaal en werd ik meer en meer meegesleept.

‘Schaduwvriendin’ begint met een spannende proloog. Hierdoor wordt de lezer meteen nieuwsgierig gemaakt naar de rest van het verhaal. Helaas kwamen de gebeurtenissen uit de proloog later in het verhaal niet meer duidelijk terug. Ik moest aan het einde even teruglezen om de proloog toch te kunnen plaatsen.

Drews weet de spanning er goed in te houden. Ook al weet de lezer vanaf het begin wie Leo ontvoerd heeft, het hoe en waarom blijft lang onduidelijk. De schrijfster weet een goed in elkaar stekend en spannend plot neet te zetten. Er komen nog een aantal verrassingen boven water.

Met name de persoon van Charlotte wordt goed uitgewerkt. Doordat langzaam maar zeker stukjes uit haar verleden duidelijk worden, snapt de lezer de acties en reacties van deze rechercheur beter. Zij wordt hierdoor menselijker, met eigen angsten en onzekerheden.

Het perspectief ligt afwisselend bij de verschillende personen, waardoor er een mooi totaalbeeld ontstaat. Ik las het E-book, waarin helaas bij de opmaak geen gebruik wordt gemaakt van witregels tussen de perspectiefwisselingen. Hierdoor ontstond er bij mij vaak verwarring over wie het op dat moment ging. Het werd altijd vanzelf weer duidelijk, maar ik heb het tijdens het lezen wel als hinderlijk ervaren.

Conclusie: een lekkere thriller, vlot leesbaar en spannend. Klein puntje van kritiek is de opmaak van het E-book.

Titel: Schaduwvriendin | Auteur: Christine Drews | Vertaling: Ans van der Graaff | Uitgever: De Fontein | ISBN: 9789032514204 | Blz.: 208

2 gedachten over “Schaduwvriendin – Christine Drews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!