De onzichtbare vrouw – Herman Stevens

De onzichtbare vrouwRein komt na veertig jaar zijn eerste grote liefde Saskia weer tegen. Samen beleefden ze als 15-jarigen een intense tijd, maar het spoor liep destijds dood. Nu zijn ze allebei weer alleen en de vonken laaien weer hoog op. Niets lijkt hun geluk in de weg te staan. Of zijn toch hun eigen levens de grootste obstakels?

Oud geluk
Je eerste liefde tegenkomen, voer voor televisieprogramma’s. Iedereen denkt wel eens terug aan die puberale liefde, die destijds het toppunt van geluk was. Stiekem wordt er misschien wel eens terug verlangd. Of klinkt er heel af en toe diep vanbinnen een stemmetje hoe het zou zijn om die liefde te herontdekken. Herman Stevens overkwam het, na veertig jaar zag hij zijn vriendinnetje van weleer. Hij gebruikte deze ervaring voor zijn nieuwste roman.

Afstand
‘De onzichtbare vrouw’ is een boek over liefde, dat is al snel duidelijk. Het lijkt ook een groot succesverhaal te worden. Rein en Saskia worden opnieuw verliefd, beleven nogmaals een prachtige liefde. En toch wordt het verhaal nergens sentimenteel of zoetsappig. Het is realistisch en geloofwaardig beschreven.
Naast liefde is ook afscheid een belangrijk thema. Rein woont in Nederland, Saskia zetelt in het verre Californië. Beiden hebben een eigen leven, eigen problemen. Desondanks maken ze toch plannen om samen verder door het leven te gaan. Elke keer weer dat afscheid om naar een leeg huis terug te keren…

De verloren illusie
‘De onzichtbare vrouw’ is een mooi verhaal over tweede kansen, over liefde op leeftijd en over afstand. Of is het belangrijkste thema toch ‘de verloren illusie’…

Conclusie: een mooi verhaal over nieuw geluk op leeftijd.

Titel: De onzichtbare vrouw | Auteur: Herman Stevens | Uitgever: Prometheus | ISBN: 9789044629729 | Blz.: 264

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!