Niets dan kwaad – Hans Koppel

Niets dan kwaadJaren geleden werd de 13-jarige Kent doodgereden. De dader reed door. Journalist Calle schrijft een artikel over Kent en hoe het zijn moeder en broer na zijn dood vergaan is. Concullega Anders leest dit artikel en herkent er zijn oud-klasgenoot in. Maar hij herinnert zich Kent niet als de aardige, goede jongen die in het artikel geschetst wordt. Anders besluit in een tegenartikel een boekje open te doen over de echte Kent, zijn eigen kwelgeest van weleer. Maar dan blijken de levens van zowel Calle als Anders in gevaar te zijn. Het verleden moet blijkbaar begraven blijven…

Hans Koppel is een Zweedse auteur die al veel boeken op zijn naam heeft staan. Hij schreef zowel kinderboeken (onder een andere naam), als thrillers en romans. Drie van zijn thrillers zijn verschenen in het Nederlands. Ik las eerder ‘Ze komt nooit meer terug’, een thriller die opvalt door het psychologische sadisme. Ik heb ervan genoten en had dan ook zin om in dit nieuwe boek te beginnen.

‘Niets dan kwaad’ is een echte  Scandinavische thriller. Vlot geschreven, met een goede en intelligente verhaallijn. Maar ook met veel personages, soms moeilijke (plaats)namen, waardoor je echt je aandacht er bij moet houden.
De cover is mooi en straalt iets mysterieus uit. Hij past perfect bij de andere covers van de Nederlandse uitgaven van deze auteur.

Qua spanning vond ik ‘Niets dan kwaad’ helaas een stuk minder dan ‘Ze komt nooit meer terug’. Het verhaal loopt soepel, zit echt goed in elkaar, maar is redelijk voorspelbaar en niet spannend. Ook de plot kon die spanning helaas niet oproepen. Deze is daarentegen vrij abrupt en niet geheel bevredigend.
Door de vele personages raakte ik af en toe de draad enigszins kwijt. Ik kon mij ook niet identificeren met een van de personen, dus ze bleven ver van mij af staan. Dat heerlijke psychologische aspect dat ik toch verwachtte, bleek helaas niet aanwezig te zijn in dit boek.

Conclusie: een weinig spannende thriller, die echter goed in elkaar steekt en prettig leest.

Titel: Niets dan kwaad | Auteur: Hans Koppel | Vertaling: Corry van Bree | Uitgever: A.W. Bruna | ISBN: 978 94 005 0309 0 | Blz.: 232

Ik las dit boek via Vrouwenthrillers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!