Mea culpa – Clare Mackintosh

Mea culpaEén moment van onoplettendheid en het leven zal nooit meer hetzelfde zijn…
De kleine Jacob ontsnapt een split second aan de aandacht van zijn moeder en klapt tegen een auto. Hij bekoopt dit met zijn leven, terwijl zijn moeder machteloos toekijkt. De bestuurder rijdt door zonder zich om hen te bekommeren.

Jenna ontvlucht de nachtmerrie waarin zij zich plots bevindt en probeert in een klein dorpje aan de kust van Wales haar leven weer op te pakken.
Inspecteur Ray Stevens werkt samen met zijn collega Kate aan Jacobs zaak, maar doordat een doorbraak uitblijft, wordt de zaak geseponeerd. Kate laat het er echter niet bij zitten…

‘Mea culpa’, mijn schuld. Een prachtige titel met een evenzo prachtige cover. Een vergelijking die duidelijk wordt bij het lezen van het verhaal.
Clare Mackintosh werkte jarenlang bij de politie. ‘Mea culpa’ is haar thrillerdebuut. En dat heeft ze goed gedaan!

‘Mea culpa’ is geschreven in zo’n prettige stijl, dat je als het ware door de hoofdstukken heen vliegt. De spanningsboog is vrijwel door het hele boek heen gespannen. Het lot van Jacob en zijn moeder gaat je als lezer hoe dan ook aan het hart. Zo’n ongeluk kan zomaar elke ouder overkomen. Even niet opletten, even die hand loslaten en het is gebeurd. Welke ouder kent die situatie en die schrik niet, maar kan gelukkig zeggen dat het goed afloopt. Voor Jacob geldt dat helaas niet. En zijn moeder blijft achter met een alles verterend schuldgevoel en een immense woede richting de onbekende chauffeur die het lef niet had om zich bekend te maken.

Een van de grote pluspunten is de beeldende vertelwijze van de auteur. Je ziet het hele verhaal als een film aan je voorbij trekken, maar Clare Mackintosh is er daarnaast ook in geslaagd om bijbehorende gevoelens over te brengen. De personages, Jenna in het bijzonder, komen daardoor erg dichtbij de lezers. Het zorgt ervoor, dat het verhaal je niet los laat.

‘Met een verbijsterende twist’ belooft de cover. Dat heeft Clare Mackintoch wat mij betreft niet helemaal waar weten te maken. Er zitten volop plotwisselingen in het verhaal, dat is zeker. Helemaal onverwachts waren ze echter voor mij niet. De plot zit zonder meer prima in elkaar, al zag ik een en ander wel aankomen. Dit deed echter niets af aan het leesplezier, ik heb echt genoten van dit debuut. Wat mij betreft gaan we veel meer horen van deze nieuwe ster aan het thrillerfirmament!

Conclusie:  een heerlijke thriller, die garant staat voor puur leesplezier.

Titel: Mea Culpa | Auteur: Clare Mackintosh | Vertaling: Els Franci-Ekeler | Uitgever: De Fontein | ISBN: 9789026137730 | Blz.: 384

4 gedachten over “Mea culpa – Clare Mackintosh

 • 14 april 2016 om 08:44
  Permalink

  Ik ben bezig aan de laatste pagina’s van dit boek, nog even spannend dus, maar ik ben het al helemaal met je eens! Een toptitel!

  Beantwoorden
  • 14 april 2016 om 08:57
   Permalink

   Leuk! Veel plezier er dan nog even mee!

   Beantwoorden
  • 15 april 2016 om 12:32
   Permalink

   Echt proberen te gaan lezen hoor! Ga je geen spijt van krijgen.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!