Lonely Boy – Gerard Nanne

lonely-boy

Na het overlijden van haar moeder gaat Lucy den Hollander op zoek naar haar vader. Kort nadat ze hem heeft opgespoord, wordt hij vermoord aangetroffen in het Hoornse Julianapark.
Voor inspecteur Jillian Blom, rechercheur Paula van Es en de onlangs aan het korps toegevoegde rechercheur Felix Winner, betekent dit het begin van een bizarre speurtocht, waarin niets is wat het lijkt. Er loopt ook een vermissingszaak van de negenjarige Robin Verhagen. Hij is al vier weken spoorloos en binnen het rechercheteam is de hoop op een goede afloop zo goed als verdwenen. Gaandeweg het onderzoek lijkt het er op dat de vermiste Robin en de vermoorde man in het park met elkaar te maken hebben. Maar het antwoord daarop laat lang op zich wachten. Tot de afschuwelijke waarheid aan het licht komt……

Ik kreeg het boek toegestuurd door Uitgeverij Ellessy Crime, waarvoor hartelijk dank. Ik kende de schrijver nog niet, hoewel deze al meerdere boeken op zijn naam heeft staan. Leuk om op deze manier kennis te kunnen maken met voor mij onbekende schrijvers. De cover en titel spraken me in ieder geval aan, hoewel ik de titel niet goed kon plaatsen na het lezen van de flaptekst. Gedurende het verhaal wordt dat echter helemaal duidelijk.

Het boek begint met een proloog, spelend in september 2011. Lucy, de ik-persoon in het verhaal, hoort dat haar broer Vincent zelfmoord heeft gepleegd. Het verhaal gaat dan twee jaar later verder, in maart 2013. Ook Lucy’s moeder overlijdt en Lucy gaat op zoek naar haar vader. Lucy heeft een slechte relatie met haar moeder, die na de scheiding haar werk als singer/songwriter neer legde en troost zocht in de fles. De zorg voor de autistische Vincent kwam voor een groot deel op de jonge Lucy neer. Haar vader zag zij na de scheiding niet meer. Lucy was toen zeven jaar en kent haar vader dus eigenlijk helemaal niet.  Daan van Iwaarden blijkt echter niet moeilijk op te sporen te zijn en vader en dochter leggen contact. Het klikt tussen hen en al snel is Lucy gek op haar vader. Maar dan wordt Daan, drie weken na hun hernieuwde kennismaking, vermoord aangetroffen in een park. Inspecteur Jillian Blom gaat samen met collega’s Felix Winner en Paula van Es op zoek naar de waarheid.

Tegelijkertijd onderzoekt de politie ook de vermissing van de 9-jarige Robin. Hij is nu al vier weken spoorloos en iedereen vreest het ergste.
Is er een link tussen deze twee zaken? Hoe loopt het met Robin af? En wie en wat was Daan van Iwaarden eigenlijk?

Het boek bestaat uit korte hoofdstukken. Sommige hoofdstukken worden verteld door ik-persoon Lucy, afgewisseld met hoofdstukken bezien door een van de andere personen. Je krijgt op deze manier een totaal beeld van het hele gebeuren.

Felix Winner is een nieuwe collega bij de politie. Zijn achtergrond en verleden wordt tussendoor wat breder uitgewerkt. Ik had echter ook graag wat meer willen lezen over bijvoorbeeld Lucy. De schrijver heeft al meerdere boeken geschreven met Jillian en Paula in de hoofdrol, dus waarschijnlijk heeft de lezer die deze boeken kent, wel een totaal beeld van deze dames.
Het verhaal is chronologisch geschreven, er worden geen sprongetjes gemaakt in de tijd. Misschien was het boek wat “smeuïger” geworden als dat wel was gebeurd. Het is nu een beetje vlak, een opsomming van gebeurtenissen en de puzzel van het onderzoek.
Het verhaal is zeker geloofwaardig en goed verteld. Ik miste echter een stukje spanning in het boek. Het plot is verrassend en in dat laatste deel zit ook zeker een goede dosis spanning, maar in de rest van het verhaal mis ik dat. Maar goed, het boek is omschreven als “misdaadroman” en niet als “thriller”. Ik denk dat het in die zin goed gecategoriseerd is.

Conclusie: een degelijk verhaal met een verrassend plot, maar het had een tikkeltje smeuïger mogen zijn.

Titel: Lonely Boy | Auteur: Gerard Nanne | Uitgever: Ellessy Crime | ISBN: 9789086602452 | Blz.: 216

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!