Leesbeleving oktober 2016 I

het-smeltHet smelt | Lize Spit | Das Mag | 9789082410662 | 407 blz.

Ik snap dat dit boek de Hebban debuutprijs gewonnen heeft. Het liet ‘De psychiater en het meisje’ net achter zich. Dat boek gaf ik de volle 5 sterren. Omdat de thematiek me in dit boek minder boeide, komt ‘Het smelt’ voor mij iets onder het andere boek uit. Ik ben prachtige metaforen tegengekomen. Het verhaal greep me her en der ook echt aan, maar had op andere momenten een tikkeltje te weinig vaart.

 

 

 

 

 

marekMarek | Richard House | De Geus | 9789044532869 | 381 blz.

Een boek met zo’n titel MOET ik lezen… Een van mijn kinderen heeft dezelfde naam. Ik moet zeggen, dat ik mijn kind leuker vind dan het boek… 😉 Het slot is gewaagd en goed, maar de rest kon mij niet boeien. Ik raakte totaal verdwaald in het verhaal.

 

 

 

 

 

 

onder-de-oppervlakteOnder de oppervlakte | Samantha Hayes | De Boekerij | 9789022559857 | 400 blz.

Het duurde even voor ik in het verhaal zat, maar toen sleurde het me meedogenloos mee… Ik las al eerder een boek van deze auteur waar ik ook zo van genoten heb. Ik heb meteen een derde boek, ‘Mijn enige zoon’ bij de bibliotheek gereserveerd. Helaas werd dat zo’n worsteling dat ik het snel aan de kant gelegd heb.

 

 

 

 

 

 

dochters-van-het-landDochters van het land | Joyce Maynard | Orlando | 9789022959886 | 326 blz.

Ondanks de cover, die ik nog steeds geheel onaantrekkelijk vind, ben ik toch begonnen in dit boek. Gelukkig maar! Een pareltje… De afloop was eigenlijk vanaf het begin duidelijk, maar dat doet niets af aan de leesbeleving. Ik heb genoten!

 

 

 

 

 

 

 

2 gedachten over “Leesbeleving oktober 2016 I

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!