Leesbeleving oktober 2014

Ook in oktober las ik een aantal boeken waarover ik niet uitgebreid geschreven heb. Om ze toch niet helemaal onbesproken te laten, volgt hier een kort overzicht.

Gezworen-vriendenGezworen vrienden – Edward Hendriks – De Fontein – 304 blz.

Heerlijk boek! Af en toe was ik de geloofwaardigheid een beetje kwijt, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de heerlijke vlotte stijl en het leesgenot. En het blijft leuk om een boek te lezen wat voor een groot deel in je eigen dorp afspeelt…

 

 

 

 

 

 

voor jouVoor jou – Jojo Moyes – vertaald door Anna Livestro  – De Fontein – 432 blz.

Door alle enthousiaste reacties was ik nieuwsgierig geworden. Helaas viel het mij tegen. Ik heb echt mijn best moeten doen om er doorheen te komen, vond het verhaal langdradig en teveel van hetzelfde. Het einde was wel mooi, maar het raakte mij nergens echt. Deed mij erg denken aan ‘Een weeffout in onze sterren’, dat mij op dezelfde manier ook tegen viel.

 

 

 

 

 

 

springvloedSpringvloed – Cilla Borjlind – vertaald door Corry van Bree – A.W. Bruna – 368 blz.

Nog eentje waarvan ik veel mooie reacties gelezen had, maar die mij helaas tegen viel. Ook bij dit boek kostte mij moeite om het uit te lezen. Kort door de bocht:  te veel personen, te veel verhaallijnen, te weinig spanning.

 

 

 

 

 

 

Pogingen iets van het leven te makenPogingen iets van het leven te maken – Hendrik Groen – Meulenhoff – 328 blz.

Genoten heb ik van de avonturen van deze heerlijke oude baas. Grappig, cynisch, leuk om te lezen. Al geloof ik niet dat de schrijver echt een bejaarde debutant is. Daarvoor is het te gelikt. En iemand is na een onderbeensamputatie echt niet binnen 3 weken thuis, inclusief revalidatie en passende en blijvende prothese… Maar a-la, dat deed niets af aan het leesplezier. Na ruim 10 jaar werkervaring in een verpleeghuis, kwamen heel veel beschrijvingen me wel heeeeeeel bekend voor…:-)

 

5 gedachten over “Leesbeleving oktober 2014

 • 5 november 2014 om 13:39
  Permalink

  Hmz nu word ik toch wel erg nieuwsgierig naar Hendrik Groen!

  Leuk dat je op deze manier de niet gerecenseerde boeken langs laat komen, goed idee!

  Beantwoorden
  • 5 november 2014 om 17:18
   Permalink

   Die moet je echt gaan lezen! Ik houd van oude mensen met een jonge geest…

   Beantwoorden
 • 5 november 2014 om 16:17
  Permalink

  Eigenlijk is er niks mis mee om gelezen boeken op deze manier te bespreken, summier maar duidelijk! ☺

  Beantwoorden
  • 5 november 2014 om 17:18
   Permalink

   Mijn idee! Vond het zonde als ik er helemaal niets mee zou doen. Maar van elk boek een recensie schrijven is gewoon te veel.

   Beantwoorden
 • 6 november 2014 om 07:58
  Permalink

  Snap ik helemaal hoor! Momenteel schiet ik niet zo op met mijn boek, staat even op een laag pitje ☺

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!