Leesbeleving november 2015

Hoewel er nog niet veel recensies online kwamen, las ik wel veel recensieboeken. Maar er waren ook een aantal boeken die ik niet uitgebreid recenseerde. Hier komen ze:

De paardenjongenDe paardenjongen – Rupert Isaacson  – vertaald door Daniëlle Stensen-Alders – Cargo – 397 blz.

Een ontroerend verhaal over een vader die uit grenzeloze liefde voor zijn kind op zoek gaat naar de belevingswereld van zijn zwaar autistische zoon. Geen wonderverhaal, wel een wonderlijk verhaal. Soms erg zweverig, maar mooi omschreven. Fantastisch wat deze ouders hebben gedaan om hun kind zich beter te laten voelen.

 

 

 

 

 

Zwart waterZwart water – Corine Hartman – Karakter – 303 blz.

Ik las al meerdere boeken van deze auteur, meestal met veel plezier. De serie over Jessica Haider werd me iets te luguber, maar haar eerdere thrillers bevielen me wel. Op de een of andere manier kon dit verhaal me echter niet boeien. Ik had moeite om er doorheen te komen, maar toch wilde ik weten hoe het af zou lopen. De ontknoping is dan weer zo verrassend dat het weer veel goed maakt.

 

 

 

 

 

Amelie het meisje dat er niet mocht zijnAmelie, het meisje dat er niet mocht zijn – Cathy Gohlke – vertaald door Carianne van Holst – Den Hertog – 478 blz.

Mooi, indrukwekkend verhaal over de bizarre wereld van de eugenetica. Iedereen kent dr. Mengele, die zijn afschuwelijke praktijken botvierde op de mensen in concentratiekampen. Maar daarvoor was hij ook al bezig met experimenten in de eugenetica (het creëren van ‘de betere mens’). Daarover gaat dit verhaal.

 

 

 

 

 

BodemloosBodemloos – Loes den Hollander – Karakter – 352 blz.

Voorheen genoot ik van de boeken van deze auteur. De laatste paar boeken kon ik echter minder waarderen. Vandaar dat ik weer ‘een oudje’ gepakt heb, om het nog een keer te proberen. Ook dit verhaal wist me niet echt in zijn greep te krijgen. De plot is echter wel ontzettend goed.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!