Leesbeleving nov/dec 2016 I

Ik zonder jij – Kelly Rimmer – Luitingh Sijthoff – 9789024569731 – 352 blz.

Een ontroerend verhaal, dat me deed denken aan ‘De 9 dagen van Rabbit Hayes’. Beide boeken maakten veel indruk op mij.

 

 

 

 

 

 

Suiker – Onno Wesseling – De Geus – 9789044528220 – 352 blz.

Nog zo’n prachtig verhaal, dit keer van eigen bodem. Nederland heeft talentvolle auteurs, daar is dit boek het bewijs van. Heerlijk verhaal om helemaal in weg te duiken.

 

 

 

 

 

 

De verborgen dochter – Elena Ferrante – Wereldbibliotheek – 9789028422476 – 189 blz.

Elena Ferrante, de auteur die bijna een hype is geworden de laatste tijd. Ik was erg nieuwsgierig naar haar Napolitaanse romans. Omdat ik die vier boeken graag binnen korte tijd allemaal wil lezen, en daar ook mijn volle aandacht aan wil kunnen geven, heb ik die nog even op de lange baan geschoven. In de bibliotheek kwam ik dit dunne boekje tegen van Ferrante. Een mooie kennismaking, met mooie beloftes voor het vierluik dat nog even op mijn verlanglijstje blijft staan.

 

 

 

 

 

Lieve – Margriet Kousen – B for Books B.V. – 9789085164470 – 160 blz.

Een verhaal dat je in 2 uur uitleest. Een verhaal met een thema dat de laatste tijd in veel boeken terugkomt. Nuchter verteld, zonder poespas, maar daardoor niet minder heftig.

 

 

 

 

 

 

Scorpio – Hilde Vandermeeren – Uitgeverij Q – 9789021402420 – 320 blz.

Van deze auteur las ik eerder haar andere drie boeken. Over ‘Stille grond’ en ‘Toeschouwers’ was ik positief, ‘Als alles duister wordt’ kon mij eigenlijk niet boeien. Ik was dus zeer benieuwd naar haar nieuwste boek.
‘Scorpio’ is goed geschreven, een heerlijk leesbaar verhaal, maar mist voor mij geloofwaardigheid om echt indruk te maken.
De vrouw die door het vuur ging – Manda Scott – Boekerij – 9789022573747 – 512 blz.
“Een 600 jaar oud geheim”… Een mix van heden en verleden. Precies waar ik van houd!  Helaas bleek dit typisch zo’n geval van een boek lezen op het verkeerde moment. Het verhaal is groots, goed geschreven en verweeft heden en verleden, maar ik kon mijn aandacht er niet bij houden helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!