Leesbeleving mei 2015

Bijna half juni, maar daar zijn dan toch nog mijn leesbelevingen van mei. Ik las een aantal boeken die ik niet recenseerde. Dit waren ze:

IJstweeling IJstweeling РS.K. Tremayne РPrometheus Р352 blz.

Ik had al heel veel positiefs gelezen over dit boek. Ik wilde het dan ook graag lezen. Maar zoals wel vaker gebeurt bij populaire boeken, viel het mij helaas tegen. De schrijfstijl is erg prettig, maar ik vond het een warrig en ongeloofwaardig verhaal.

 

 

 

 

 

De lege stadDe lege stad – Simone van der Vlugt – Ambo|Anthos – 268 blz.

Ook hier las ik weer veel juichende reacties over dit boek. Helaas viel het mij erg tegen. Het verhaal pakte mij pas bij de laatste 50 blz. De rest vond ik een goed verslag van de gebeurtenissen, maar verder komt het niet. Er wordt van alle ingepropt, van Joodse vrienden tot NSB schoonfamilie, van familie in het verzet tot een relatie met de vijand. Vanwege de laatste 50 blz. kom ik op 3 sterren. Met enige twijfel… Al zou ik het boek wel meteen aanraden aan mijn 13-jarige zoon.

 

 

 

 

SchuldigSchuldig – Ernest Louwes – Kosmos – 192 blz.

Ik zat met het kinderfeestje van een van mijn zoons in een indoor speelhal en mijn boek was uit. Ik zocht dus even snel ‘een boek voor tussendoor’. Niet te dik, snel uit te lezen. Het werd dit boek.

De Deventer moordzaak heeft mij bezig gehouden destijds. De twijfel, de knulligheden in het onderzoek intrigeerden mij. Met interesse volgde ik de gebeurtenissen van deze zaak, net als de Puttense moordzaak en Lucia de B. Apart om alles nu te lezen uit oogpunt van de vermeende dader. Wat je mening ook is, schuldig of onschuldig, iedereen moet toegeven dat er wel heel veel fouten en toevalligheden waren. Een boeiend boek! Drie sterren voor de schrijfstijl, waarin regelmatig dingen herhaald werden en ook (begrijpelijk overigens) schimpscheuten en cynisme voorkomen richting de rechtstaat.

 

2 gedachten over “Leesbeleving mei 2015

 • 13 juni 2015 om 13:37
  Permalink

  Ik heb ook al veel positieve dingen gelezen over “De ijstweeling”. Jammer dat het voor jou is tegengevallen.

  Beantwoorden
  • 13 juni 2015 om 20:45
   Permalink

   Het is een leuk boek om te lezen hoor, maar verder ging het voor mij niet. Ik kon re niet heel enthousiast van worden…;-)

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!