Leesbeleving januari 2017 II

De jongen die van regen hield | Gerard Kelly | Voorhoeve | 9789029724081 | 320 blz. 

Ineens wilde ik weer eens iets anders lezen dan een lekkere snelle thriller of een roman. Het werd dit boek en daar kreeg ik geen spijt van. Een mooi verhaal met een zeer herkenbare thematiek.

 

 

 

 

 

 

Zielsgeheim | Sharon Bolton | A.W. Bruna |  9789400500648 | 344 blz.

Ik las de boeken van deze auteur in willekeurige volgorde en was nu pas aan de 1e toe. Duidelijk is inmiddels wel dat Bolton bij mijn favoriete thrillerauteurs hoort!

 

 

 

 

 

 

Zeg het de bijen | Peggy Hesketh | Brevier | 9789491583360 | 296 blz.

Ik was aan het werk in de bibliotheek toen dit boek mij vanaf de plank aanstaarde. Ik pakte het, las de flaptekst en zette het weer terug. De week daarna viel mijn oog echter weer op dit boek. Het vroeg erom meegenomen te worden…
Met een broer die imker is, vond ik het erg leuk om meer te lezen en te leren over bijen. Daarnaast is het verhaal, en dan vooral de vorm waarin het gegoten is, gewoonweg prachtig…

 

 

 

 

 

Achter gesloten deuren | B.A. Paris | Ambo|Anthos | 9789026336898 | 354 blz.

Dit boek was de tegenvaller van deze maand. Ik had al veel lovende reacties gelezen. Het verhaal leest prettig en snel, je hebt het zo uit. Het zit boordevol subtiele, psychologische spanning, maar helaas waren de personages nergens in staat mij echt te raken. Jack, de sadist, kwam op mij over als een lachwekkend zielig mannetje, niet iemand om bang van te worden… Daarbij vond ik het verhaal zeer ongeloofwaardig. Het slot was daarentegen goed en ik heb me er wel een paar uurtjes mee vermaakt. Maar of dat het doel was dat de auteur voor ogen had…

 

 

 

 

 

 

3 gedachten over “Leesbeleving januari 2017 II

 • 7 februari 2017 om 07:10
  Permalink

  Jammer dat “Achter gesloten deuren” tegen viel. Ik heb er al veel goede dingen over gelezen.

  Beantwoorden
 • 16 februari 2017 om 10:21
  Permalink

  Grappig, dat boek over bijen waarmee je opeens in je handen stond. Ik had het ook met een boek over bijen, maar dan in de boekwinkel. Heb hem niet meegenomen, maar het kriebelt wel….(gelukkig niet door de bijen 😉 )
  Ken jij hem per ongeluk: De bijen van Laline Paull?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!