Leesbeleving januari 2016

In januari las ik verschillende boeken zonder deze te recenseren. Ik las ze dit keer helaas ook niet allemaal uit… Soms heb je dat! Niet dat het dan meteen slechte boeken zijn, maar het verhaal kon me op dit moment niet boeien.

De schaduw van de windDe schaduw van de wind – Carlos Ruiz Zafón – vertaald door Nelleke Geel – Signatuur – 543 blz.

Wauw! Waarom heb ik deze auteur niet eerder ontdekt? Dit is deel 1 over ‘Het Kerkhof der Vergeten Boeken’. Deel 2 las ik er meteen maar achteraan en deel 3 staat op mijn lijstje om bij de bibliotheek te reserveren. Een magistrale roman…

 

 

 

 

Het spel van de engelHet spel van de engel – Carlos Ruiz Zafón – vertaald door Nelleke Geel – Signatuur – 552 blz.

En dit is deel 2 in de serie over ‘Het Kerkhof der Vergeten Boeken’. Alleen die term al… Het maakt de echte boekennerd toch ongelooflijk nieuwsgierig en jaloers?
Bijzonder, verwarrend, ingenieus, intrigerend, boeiend, mysterieus, spannend… Do I need to say more…

 

 

 

 

Chateau ZenChateau Zen – Maartje Fleur – Luitingh-Sijthoff – 256 blz.

Eerder las ik ‘De au-pair’, het debuut van deze schrijfster. Ik wilde dan ook graag haar tweede boek lezen. Een auteur met een vlotte, soepele pen, te vergelijken met Linda van Rijn of Saskia Noort. Een lekkere thriller om zo even tussendoor mee te pakken.

 

 

 

 

 

NoraNora –  Colm Tóibín – vertaald door Anneke Bok – De Geus – 378 blz.

De cover(tekst) sprak mij aan. Een moeder van vier kinderen, die zich staande probeert te houden en haar kinderen goed probeert te begeleiden na de dood van haar man. Een boeiend thema vond ik, maar helaas stond de uitwerking ervan mij tegen. Wat het precies was, weet ik eigenlijk helemaal niet. De toon is vlak, er is weinig actie en het tempo is uiterst traag. Toch kan ik regelmatig genieten van trage verhalen. Deze hoort daar echter helaas op dit moment niet bij.

 

 

 

HersentochtHersentocht – Jeroen de Graaf – uitgegeven in eigen beheer – 589 blz. 

Een boek dat mij opviel tussen de nieuwe aanwinsten van de bibliotheek. Een mysterie op de gesloten afdeling van een bejaardenhuis… Een thema dat mij meteen aansprak. Het begin was ook prima, humoristisch als Hendrik Groen en qua stijl te vergelijken met Peter Buwalda’s ‘Bonita Avenue’. Een bizar verhaal. Helaas werd dat aspect me toch te veel. Ook dit boek heb ik niet uitgelezen.

 

 

6 gedachten over “Leesbeleving januari 2016

 • 4 februari 2016 om 07:16
  Permalink

  Hersentocht wekt mijn nieuwsgierigheid…
  Nora gaan we volgende maand bespreken bij leesclub maar nu ik zo je reactie lees vraag ik me af of dit boek me kan boeien… qua thema lijkt het me wel wat..
  ga kijken of de bieb hem heeft en wat ik er van ga vinden….

  Beantwoorden
  • 4 februari 2016 om 11:02
   Permalink

   Het kan maar zo zijn dat het jou wel boeit! ‘Nora’ is er zo eentje die ik ooit wel weer wil proberen. Misschien was het nu gewoon niet de goede tijd voor de combi Nora en Monique… 😉 Ben wel benieuwd wat jij van ‘Hersentocht’ gaat vinden. Ook dit is absoluut geen slecht boek.

   Beantwoorden
  • 23 februari 2016 om 13:31
   Permalink

   O haha, ik zie dat ik je precies hetzelfde antwoord geef op je reactie bij ‘De negen dagen van Rabbit Hayes’. Niet bewust gedaan! Inmiddels staat het derde boek van Ruiz Zafon op de plank. Nog eentje uitlezen van de bieb en dan is deze aan de beurt.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!