Leesbeleving januari 2015 deel II

Het Rosie effectHet Rosie effect – Graeme Simsion – vertaald door Linda Broeder – Luitingh-Sijthoff – 426 blz.

Eerder las ik deel 1, ‘Het Rosie project’. Geweldig boek! Op Goodreads schreef ik het volgende: “Ontroerend en bij tijd en wijle hilarisch verhaal over iemand met Asperger. Knap hoe de schrijver deze aandoening beschrijft zonder het op enig moment belachelijk te maken, maar wel zo dat het een glimlach bij de lezer uitlokt.” Ik had dan ook hoge verwachtingen van deel 2. Helaas viel me dat echt tegen. Ik had nu het gevoel dat ik over een karikatuur aan het lezen was. Jammer!

 

 

 

 

Rosanna's dochterRosanna’s dochter – Amelie Fried – vertaald door C. van Bree – de Boekerij – 288 blz.

Ik weet er eigenlijk niet zoveel over te vertellen. Leuk verhaal! Aspecten als hechting en rouwverwerking komen aan de orde.

 

 

 

 

 

 

 

De geur van sterfelijkheidDe geur van sterfelijkheid – Simon Beckett – vertaald door Annoesjka Oostindier – Luitingh-Sijthoff – 352 blz.

De sfeer van dit boek, ingeslapen dorpje in tje middle of nowhere, trok mij wel aan. Spannend, onvoorspelbaar en leest lekker vlot weg. Maakt me nieuwsgierig naar de volgende delen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!