Leesbeleving februari 2016 II

StalkerStalker – Lars Kepler – vertaald door Clementine Luijten en Jasper Popma – Cargo – 9789023488903 – 609 blz.

En jawel, ze deden het weer! Bloedstollend, onderhoudend, verrassend… Aanrader!

 

 

 

 

 

 

 

Italiaanse schoenenItaliaanse schoenen – Henning Mankell – vertaald door Clementine Luijten – De Geus –  9789044510744 – 320 blz.

De thrillers van deze auteur kende ik al wel, maar ik was benieuwd naar zijn romans. Nou, het smaakt naar meer, dus ‘Zweedse laarzen’ staat nu ook op mijn nog te lezen lijst. Mooi verhaal, beeldend en met oog voor de psyche van de mens geschreven.

 

 

 

 

 

Drie weduwen, één grafDrie weduwen, één graf –  Charmain Hulsbosch – Elikser – 139789089 – 124 blz.

Een dun boekje, dat mij opviel in de bibliotheek. De titel in combinatie met de mooie cover trok mijn aandacht. Dat het ook nog eens gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, gaf de doorslag om dit boekje mee te nemen en te lezen.

Het verhaal is een intiem inkijkje in het leven van een ‘achterblijver’, iemand die te maken krijgt met een vermissing van een geliefde/familielid. Een verhaal dat blijft hangen.

 

 

 

De perfecte leugenDe perfecte leugen – Emily Barr – vertaald door Karin Gommers en Hanneke van Soest – De Boekerij – 9789022556252 – 332 blz.

Heerlijk verhaal! Bij sommige passages dacht ik dat ik het boek ooit al eens eerder gelezen had (voordat Goodreads alles voor mij bijhield…;-)), maar ik heb er niet minder door genoten.

 

 

 

 

 

De gevangene van de hemelDe gevangene van de hemel – Carlos Ruiz Zafón – vertaald door Nelleke Geel – A.W. Bruna – 9789056725464 – 320 blz.

Deel 3 in de serie rond het ‘Kerkhof der vergeten boeken’. Deel 1 en 2 waren prachtig, maar toch wel erg mysterieus. In deel 3 komen alle verhalen bij elkaar en gaan deel 1 en 2 nog meer leven. Ik las dat de boeken in willekeurige volgorde gelezen kunnen worden, maar ik raad toch aan om het op volgorde te doen. Voor dit deel is enige voorkennis bijna onontbeerlijk om het te snappen en het te kunnen waarderen.

Ik kan in ieder geval niet wachten op deel 4!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!