Leesbeleving december 2015 – I

Ik beloofde jullie een overzichtje van mijn ‘vakantieboeken’. Nou, daar komen ze!

DwaallichtDwaallicht – Josha Zwaan – Ambo | Anthos – 224 blz.

Eerder las ik van deze auteur ‘Parnassia’,  een boek dat mij raakte. Vandaar mijn keuze voor dit nieuwste boek. Ook ‘Dwaallicht’ wordt weer gekenmerkt door een prachtige schrijfstijl. Marthe (is het toeval dat haar naam bijna hetzelfde is als van de Bijbelse Martha??) ging voor mij leven en ik raakte betrokken bij haar belevenissen. Weer een aanrader van deze schrijfster!

 

 

 

 

De KadewachterDe kadewachter – Eric Bos – Passage – 160 blz.

Een boek dat mij opviel door de cover. Ik had er al eerder naar gelonkt, maar nu ik hem in de bieb zag staan, moest hij mee naar huis…
Op de cover staat “een Venetiaans mysterie”. En dat is het inderdaad, een mysterieus verhaal. Er worden veel linkjes gegeven naar de kunstwereld. Ik ben daar niet zo in thuis, dus weinig herkenning in dezen.

 

 

 

 

 

Ghost boyGhost boy – Martin Pistorius – vertaald door Janke Greving – Kosmos – 256 blz.

Ik heb een voorliefde voor non-fictie over medische kwesties. Dit boek stond daarom al langere tijd op mijn verlanglijstje. En terecht, zo bleek…
Martin Pistorius vertelt in Ghost Boy hoe hij als kind het locked-in-syndroom beleefde. Op zijn twaalfde begon het met een geheimzinnige griep. Binnen anderhalf jaar zat hij in een rolstoel en kon hij niet meer communiceren. Hij zag en hoorde alles, maar niemand merkte het. Je ergste nachtmerrie wordt werkelijkheid. Artsen dachten dat Martin het cognitieve niveau had van een pasgeborene. Hij belandde in een verzorgingstehuis voor gehandicapten, waar hij steeds verder verwijderd raakte van de wereld. Na elf jaar ontdekte een therapeute dat Martin wel degelijk reageerde op prikkels. Zij schonk hem aandacht, bleef met hem praten, en hij ging communiceren met zijn ogen. Dankzij haar hoop bevrijdde hij zich na twaalf lange jaren uit zijn lichamelijke gevangenis.
Aangrijpend indrukwekkend, het bracht mij kippenvel, een lach en een traan… Fantastisch boek!

 

Het boek van gevonden voorwerpenHet boek van gevonden voorwerpen – Lucy Foley – vertaald door Ans van der Graaff – Boekerij – 352 blz.

Nog een boek waarvan de cover mij nieuwsgierig maakte. Een prachtige cover, mooi doorgevoerd ook aan de binnenkant van het boek.
Een heerlijk verhaal om in vakantietijd te lezen! Laat je via Corsica meevoeren naar het verleden…

 

 

 

Morgen deel ik de andere vier boeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!