Leesbeleving december 2015 – II

En bij deze deel II!

 Het huis aan de rand van de hemelHet huis aan de rand van de hemel – Bettina Storks – vertaald door Olga Groenewoud  – A.W. Bruna – 416 blz.

Nog een verhaal dat je meeneemt naar het verleden. De oorlogsjaren wel te verstaan. Een prachtig, ontroerend verhaal over verregaande gevolgen van ooit genomen beslissingen… Aanrader!

 

 

 

 

 

Het huis van de zeven zustersHet huis van de zeven zusters – Elle Eggels – Uitgeverij TIC – 191 blz.

Een oudje dit keer, dit boek verscheen al in 1998. Het verhaal van zeven zussen, die samen de bakkerij van hun weggelopen vader runnen. Een verhaal over liefde en rivaliteit, in het Limburg van de jaren ’40 en ’50 van de vorige eeuw.
Het verhaal kabbelt voort, maar tussen de regels door is het een ontroerend verhaal. Door de ironische schrijfstijl blijft het boeiend tot het einde.

 

 

 

 

ZondagskindZondagskind – Leena Lander – Vertaald door Marja Leena-Hellings – Wereldbibliotheek – 381 blz.

Zoals jullie misschien weten, is onze jongste zoon geboren in China en door ons geadopteerd. Het thema adoptie heeft dan ook altijd mijn belangstelling. Vandaar mijn keuze voor dit boek, over twee Chinese kinderen, waarvan er één geadopteerd wordt door Amerikaanse ouders en de ander achterblijft in China.
Aanrader voor iedereen die te maken heeft met adoptie. Een echte tranentrekker, dat wel. Het verhaal geeft een realistisch beeld van de (hechtings)problemen die kunnen ontstaan na adoptie, maar ook een heftig beeld van de kinderen die niet adoptabel zijn. Het geheel is wel erg Amerikaans, je kind uitzoeken op een website met fotootjes gebeurt in Nederland echt niet…

 

Het geheim van mijn manHet geheim van mijn man – Liane Moriarty – Vertaald door Monique Eggermont – A.W. Bruna – 355 blz.

Ik begon te lezen met het idee dat ik een serieus verhaal onder handen had. Het boek leest echter als een chicklit, inclusief bijbehorende humor. Ik stelde mijn beeld bij en bleef lezen, want het verhaal raast op een heerlijk tempo door. En toch greep het verhaal mij toen ik halverwege was bij de strot. En hoe langer hoe verder blijkt het ook echt een stuk minder luchthartig en oppervlakkig dan eerst scheen…

 

 

 

 

 

2 gedachten over “Leesbeleving december 2015 – II

 • 6 januari 2016 om 16:18
  Permalink

  Het geheim van mijn man heb ik onlangs gekocht en wil ik graag lezen

  Beantwoorden
  • 8 januari 2016 om 18:03
   Permalink

   Veel leesplezier! Benieuwd wat jij ervan vindt!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!