Leesbeleving december 2014 I

In december ging deze site twee weken lang in winterslaap. Vandaar dat er weinig recensies verschenen zijn, maar ik heb wel een aantal boeken gelezen. Deze worden hier kort besproken, in twee delen dit keer…

verzwegen moederVerzwegen moeder – Gisa Klönne –  Ambo | Anthos – 437 blz.

Het verhaal is mooi en zit prima in elkaar, maar ik miste wat tempo. Ik weet eigenlijk niet goed waarom, maar het verhaal kon me op dit moment niet boeien. Het zou zomaar kunnen zijn, dat dat heel anders is als ik het boek over een poosje weer zou pakken.

 

 

 

 

 

 

 

de vrouw die de honden eten gafDe vrouw die de honden eten gaf – Kristien Hemmerechts – De Geus – 256 blz.

Ik was zeer benieuwd naar dit boek, met name door alle stof die het in België deed opwaaien. Hoofdpersoon Odette staat voor de vrouw van Marc Dutroux, haar verhaal wordt in dit boek verteld. Het leek mij boeiend om een inkijkje te krijgen in de geest van deze vrouw. Helaas werd ik terleurgesteld. Het verhaal is een soort van brij, het blijft constant in hetzelfde kringetje ronddraaien. Slechte jeugd, sex, sex en sex. Dat was het eigenlijk wel. Jammer!

 

 

 

 

de mensenroverDe mensenrover – Sabine Thiesler – Karakter – 351 blz.

Eerder las ik van deze schrijfster ‘Bewusteloos’, een even bizar als aangrijpend boek. Het maakte mij nieuwsgierig naar dit boek.
Het verhaal leest lekker vlot, schrijven kan Thiesler wel! Ik miste her en der wel een stukje geloofwaardigheid.

 

 

 

 

 

 

verloren zoonVerloren zoon – Lieneke Dijkzeul – Ambo | Anthos – 280 blz.

Deel 4 uit de serie over Paul Vegter. Ik heb een aantal delen van de serie door elkaar gelezen. Dit verhaal kon me niet boeien. Het is drie weken geleden dat ik het boek gelezen heb, maar ik moest voor het schrijven van dit stukje opzoeken waar het over gaat. Het is gewoonweg niet blijven hangen. Deel 3 en 5 van dezelfde serie vond ik vele malen beter.

 

 

2 gedachten over “Leesbeleving december 2014 I

 • 7 januari 2015 om 20:05
  Permalink

  Zo te zien geen topboeken dus. Graag had ik De vrouw die de honden eten gaf willen lezen, maar er was altijd iets wat mij weerhield. Nu ik jouw mening heb gelezen denk ik niet dat ik mij er ooit toe ga zetten 😉

  Beantwoorden
  • 7 januari 2015 om 22:33
   Permalink

   Smaken verschillen natuurlijk Sue, maar hij viel mij helaas erg tegen.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!