Leesbeleving april 2016 I

Jullie lezen hier een kort geformuleerde mening over de boeken die ik in april las:

Het geheim van VesaliusHet geheim van Vesalius | Jordi Llobregat | vertaald door Johan Rijskamp | Meridiaan | 9789048826032 | 448 blz

Dit boek verdient de prijs voor beste cover van de maand! Ik vind hem prachtig!
Wat een heerlijk historisch verhaal is dit. Spannende tijden in Barcelona herleven.

 

 

 

 

 

Eet jezelf mooi, slank en gelukkigEet jezelf mooi, slank & gelukkig kookboek | Amber Albarda | Spectrum | 9789049107543 | 200 blz

Om de serie compleet te maken leende ik ook het kookboek uit de bieb. Eerder las ik al het informatieve boek met dezelfde titel. De informatie die in dit kookboek staat, is vooral een herhaling van de andere boeken. Leuke recepten, zonder al te ingewikkelde ingrediënten, maar soortgelijke recepten zijn op internet ook te vinden.
En de titel irriteert mij steeds meer…

 

 

 

 

NachtblauwNachtblauw | Simone van der Vlugt | Ambo|Anthos | 9789026334061 | 304 blz.

Ik las vrijwel alle eerdere boeken van deze auteur. De ene keer met meer plezier dan de andere keer. Haar vorige boek, ‘De lege stad’ viel mij tegen. Erg simpel allemaal met veel toevalligheden. Ik was dan ook benieuwd naar dit nieuwste boek. Helaas, mijn mening viel dit keer niet beter uit. Een degelijk verhaal, absoluut goed geschreven, maar voor mij te ‘simpel’. Ik zou het meteen aanraden aan mijn tienerkinderen, maar zelf houd ik van iets meer diepgang.

 

 

 

 

 

Jij kan beterJij kan beter | Tessa Kieboom | Lannoo | 9789490382568 | 232 blz.

Ai confronterend… Duidelijk uitgelegd waarom het bij intelligente kinderen soms toch niet lukt op school. Met goede tips, maar het boek had meer dan de helft dunner kunnen zijn. Veel herhaling en pagina’s maar deels bedrukt.

 

 

 

 

 

 

De man die alles achterlietDe man die alles achterliet | Tanya Commandeur | Ambo|Anthos | 9789026331145 | 240 blz.

Dit is een voorbeeld van een historische roman die mij wel zeer beviel. Een verhaal over voorouders die van iedereen geweest hadden kunnen zijn. Boeiend, informatief en levensecht. Genoten van dit verhaal!

 

 

 

 

 

 

 

4 gedachten over “Leesbeleving april 2016 I

 • 29 juli 2016 om 12:52
  Permalink

  Eindelijk in de Bieb, het geheim van Vesalius, geweldig!!!!! Lijkt een beetje op de Vroedvrouw van Venetie.
  Je Blog is een aanwinst voor elke lezer!

  Beantwoorden
  • 1 augustus 2016 om 14:08
   Permalink

   Dank je wel voor dit geweldig mooie compliment! Veel plezier met ‘Het geheim van Vesalius’. Laat je weten wat je ervan vond?

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!