Leesbeleving april 2015

Het voordeel van wel lezen maar niet recenseren is dat de leesbeleving van deze maand wel behoorlijk gevuld is. Zes boeken benoem ik hier in het kort.

Elke dag een druppel gifElke dag een druppel gif – Wilma Geldof – The house of Books – 336 blz.

Indrukwekkend verhaal! Over een jongen die opgroeit in een NSB-gezin en daar na de oorlog mee om moet zien te gaan.

 

 

 

 

 

 

Vele hemels boven de zevendeVele hemels boven de zevende – Griet op de Beeck –  Prometheus – 272 blz.

Een prachtig debuut, absoluut mooi geschreven. Menselijk, ontroerend en herkenbaar worden vijf personages neer gezet. En toch mist ik iets om die 5e ster erbij te geven…

 

 

 

 

 

 

MaraMara – Sterre Carron – Nederlandse Auteurs Uitgeverij – 370 blz.

Deel 2 en 1 las ik in omgekeerde volgorde. Waar Tirtha me echt een beetje tegenviel, heb ik dat gevoel bij Mara helemaal niet. Het schrijven komt spontaner over en ik kon dit keer de verhaallijn beter volgen. Carron is een ster in symboliek, dat bewijst ze met beide boeken wel. Mara is wat mij betreft 4 dikke sterren waard!

 

 

 

 

 

Verboden verledenVerboden verleden – Isa Maron – The House of Books – 319 blz.

Isa Maron ken ik van haar nieuwste boeken, de serie ‘de Noordzeemoorden’. Beide delen las ik en was ik enthousiast over. Dit is een ouder boek. Helaas was mijn enthousiasme hier een stuk minder. Marons stijl is goed en prettig leesbaar, maar het verhaal was te voorspelbaar.

 

 

 

 

 

Lieve mamaLieve mama – Esther Verhoef – Prometheus – 384 blz.

Lekkere thriller om zo in een paar uurtjes tijd uit te lezen. Zoals we gewend zijn van deze auteur vlot en goed geschreven. Ik vond het helaas wat voorspebaar en ik miste een stuk geloofwaardigheid. Maar zeker een aanrader als je een leuk boek zoekt om een paar uurtjes mee te ontspannen.

 

 

 

 

 

Het appartementHet appartement – Tatiana de Rosnay – Artemis & Co – 215 blz.

Een totaal ander boek dan de andere boeken van deze schrijfster, maar daar waarschuwt ze zelf in het voorwoord al voor. Toch heb ik ook van dit boek genoten. Het soort spanning waar ik van hou! Dat balanceren op de grens tussen werkelijkheid en waanzin…heerlijk!

 

 

 

 

 

7 gedachten over “Leesbeleving april 2015

 • 4 mei 2015 om 08:59
  Permalink

  Alleen de laatste twee boeken trekken mij aan, lieve mama staat al op mijn e-reader.

  Beantwoorden
  • 4 mei 2015 om 16:46
   Permalink

   Benieuwd wat jij ervan vindt Miranda! Ik lees veel verschillende meningen over dat boek. Ik vond hem dus ietsje tegenvallen, maar ik lees ook jubelende reacties! Veel plezier er in ieder geval alvast mee!

   Beantwoorden
  • 4 mei 2015 om 16:45
   Permalink

   Dank je Alex! Daar ben ik vorig jaar zomer mee begonnen omdat ik het jammer vond om met een aantal boeken helemaal niets te doen.

   Beantwoorden
 • 5 mei 2015 om 11:56
  Permalink

  Ik vond ‘elke dag een druppel gif’ ook een prachtig boek, van mij ook 5 sterren.
  ‘Lieve mama’ vond ik persoonlijk ook lekker voor tussendoor en 3 sterren een meer dan voldoende.
  Ook ik vond het verhaal ongeloofwaardig, en er waren situaties die niet waren uitgewerkt, het plot was te abrupt…

  Beantwoorden
  • 5 mei 2015 om 12:25
   Permalink

   Gevonden Bianca! 😉 Je vorige twee reacties zijn inderdaad met vertraging binnen gekomen. Leuk dat je dezelfde mening had over deze twee boeken!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!