Koelcel – Linda Samplonius

koelcelEen brave thriller. Of is dat te snel geconcludeerd?

‘Koelcel’ vertelt het verhaal van Sara, fotograaf van beroep, die op een ochtend wakker wordt in het bed van haar collega-fotograaf Marcel. Sara kan zich niets meer herinneren van de nacht, maar gelooft vast dat zij niet vrijwillig met Marcel naar bed is geweest. Is zij onder invloed van verdovende middelen verkracht? Sara raakt geobsedeerd door Marcel en zijn doen en laten.
Maar dan wordt Marcel dood aangetroffen. Is hij een natuurlijke dood gestorven? Of zit er meer achter? Voor de politie lijkt er geen reden te zijn voor een onderzoek, totdat blijkt dat Marcel niet alleen de leuke, spontane jongen was die hij leek te zijn…

De cover toont minimalistisch, een roze achtergrond met daarop een pil. Deze cover is duidelijk te linken aan het verhaal. De titel ook, maar ik vind de combinatie van beiden niet heel erg goed. Zo op het eerste gezicht hebben deze twee elementen niets met elkaar te maken.

Linda Samplonius heeft een vlotte stijl van schrijven. Het is een boek dat binnen enkele uren uitgelezen kan worden. Er komen niet veel personen in voor en deze worden ook niet heel erg uitgediept. Normaal gesproken vind ik dat een minpuntje van een boek, maar in dit geval komt het ten goede aan de spanning. De lezer kent de personen niet goed, dus blijft er steeds onzekerheid over hun vermeende acties.

Het begin van het boek is niet heel spannend. Ik dacht al snel dat ik wel wist hoe het zat. Dat feit deed overigens niets af aan het leesplezier, want het verhaal is gewoon erg leuk om te lezen. Maar tenslotte moest ik toch mijn beeld van “brave thriller” bijstellen, omdat een aantal onverwachte wendingen het verhaal deed opleven. Ineens kwam alles op losse schroeven te staan en bleef er van die braafheid niets meer over. Met name de gebeurtenissen rond Sara zorgden er voor dat ik mijn mening bijstelde.
De plot is lekker spannend en het einde vond ik niet alleen onverwachts, maar zeker ook origineel. Voel ik hier een vervolg ontstaan?

Conclusie: leuke thriller, die door een aantal onverwachte wendingen toch geen brave thriller genoemd kan worden.

Titel: Koelcel | Auteur: Linda Samplonius | Uitgever: De Crime Compagnie | ISBN: 9789461091376 | Blz.: 300

 

11 gedachten over “Koelcel – Linda Samplonius

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!