Klem – Tupla M.

klemEchtscheidingsadvocate Caro is bezig haar leven weer  op de rit te krijgen. Ze woont in haar eigen flatje, terwijl haar man en dochter hun oude huis bewonen. Na een vervelende schorsing is Caro weer volop aan het werk. Het leven lacht haar weer voorzichtig toe, alleen de relatie met haar puberdochter laat nog te wensen over.
Plots begint het echter weer te stormen in haar leven, als haar visitekaartje gevonden wordt op het vergane lichaam van een oude zelfmoordenaar. Kort daarna wordt er een lichaam uit het water gevist. En wat wordt ook dit keer gevonden? Juist… een visitekaartje van Caro van Soerendonk, echtscheidingsadvocate…

Tupla M. is het pseudoniem van schrijversduo Wendela de Vos en Atie Vogelenzang. Met ‘Klem’ hebben zij hun zevende boek geschreven. Eerder verscheen ‘Val’, het eerste boek rond Caro van Soerendonk.
Toen De Crime Compagnie mij enige tijd geleden ‘Klem’  opstuurde om te recenseren, besloot ik eerst ‘Val’ te lezen. Het verhaal boeide mij helaas maar matig, dus ik hoopte dat dat met ‘Klem’ anders zou zijn.

In ‘Klem’ zien we verschillende bekenden terugkeren uit ‘Val’. Natuurlijk echtgenoot Rollo en dochter Julia, maar ook Caro’s dementerende moeder en pizzabezorger Solo. Dit geeft ook meteen een kritiekpuntje weer. Er lopen veel verhaallijnen door ‘Klem’ rond deze personen, die eigenlijk niets met het eigenlijke verhaal te maken hebben. Het doel is mij niet geheel duidelijk, of ze moeten als vulling gebruikt worden.
Van Caro krijgt de lezer daarentegen een volledig beeld. De manier waarop zij in relatie staat met alle genoemde personen, zegt iets over haarzelf.

Tupla M. heeft een soepele stijl van schrijven. Het boek leest gemakkelijk en is overal goed te volgen. Heel spannend wordt het echter niet. Het verhaal kabbelt voort. Prettig leesbaar, dat wel. Bij de plot laait de spanning wel iets op, maar heftig wordt het nergens. Hoewel… het epiloog is er eentje naar mijn hart!

Conclusie:  prettig leesbaar verhaal voor een paar uurtjes ontspannen leesplezier, maar mist te veel vaart en spanning om echt indruk te maken.  

Titel: Klem | Auteur: Tupla M. | Uitgever: De Crime Compagnie | ISBN: 9789461091925 | Blz.: 314

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!