Ik volg je – Marelle Boersma

ik-volg-jeHij volgt je, overal… 

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een slachtoffer van stalking.
Stel je voor: je woont samen met je vijfjarige dochter in een klein dorp waar je weinig vrienden hebt. Je bent eenzaam, dus als een aardige collega je thuis uitnodigt, neem je het aanbod graag aan. Maar wat als deze collega je niet meer met rust laat? Hij volgt je, overal…

Het overkomt Pien. Een op het oog onschuldig etentje met haar collega Theo mondt uit in een serie huiveringwekkende gebeurtenissen, waarbij Pien haar leven niet meer zeker is.

 

Dit boek was het vierde boek dat ik van deze schrijfster heb gelezen. De voorgaande boeken vond ik erg goed. De verwachtingen waren dus best hoog gespannen.

De cover begint in ieder geval meteen goed. Een mooi beeld, dat meteen een stukje spanning oproept. Begin je met lezen, dan is dat ook meteen goed. Marelle schrijft duidelijke, goed leesbare taal. Geen ingewikkelde zinsopbouw,  maar taal die je “lekker weg kan lezen”. Door de manier van schrijven voel je je meteen betrokken bij de hoofdpersoon. Je wordt als het ware het verhaal ingezogen.

De hoofdpersoon wordt goed uitgewerkt. Je voelt verbondenheid met haar, leert haar kennen. Ook de belangrijke figuren om haar heen worden voldoende uitgewerkt.

Halverwege het verhaal twijfelde ik aan de geloofwaardigheid. Ik had allang de politie gebeld in zo’n situatie! Maar wie kan voorspellen hoe je reageert in een situatie als deze? En ergens snapte ik de gedachtegang van de hoofdpersoon ook wel weer. Angst verlamt en legt alles stil. Als daar dan ook nog de zorg om je kind bij komt, kan dat situaties opleveren die je als weldenkend mens toch heel anders aan zou pakken.

Het boek houdt je in zijn stevige greep, je wilt maar door en door om te lezen hoe het afloopt. Het is nergens langdradig, het hele verhaal is met vaart geschreven. En als er dan ook nog aan het einde een spannende, onverwachte ontknoping komt, dan is het helemaal goed.

Conclusie: beklemmend spannend

Titel: Ik volg je | Auteur: Marelle Boersma | Uitgever: De Crime Compagnie | ISBN: 9789461090959 | Blz.: 300

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!