Hotel Arcadia – Sunny Singh

Hotel ArcadiaSam is oorlogsfotografe en probeert na elke opdracht tot rust te komen in een luxe resort. Deze keer verblijft zij in Hotel Arcadia. Maar een rustig verblijf verandert in een nachtmerrie wanneer het hotel wordt ingenomen door terroristen die dood en verderf zaaien. Sam heeft zichzelf opgesloten op haar kamer en ontkomt op deze manier aan het bloedbad. Haar enige contact is met Abhi, de hotelmanager, die in zijn kantoor zit en telefonisch contact probeert te houden met de nog levende gasten. Haar bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en Sam verlaat haar kamer om op onderzoek uit te gaan. Door de zoeker van haar camera beziet zij de chaos in het hotel en legt dit vast voor de wereld.

De prachtige cover van ‘Hotel Arcadia’ maakte mij nieuwsgierig naar het verhaal. Vanaf de eerste regels voelde ik meteen de beklemming. Sunny Singh is erin geslaagd om zo beeldend te vertellen, dat ik het idee kreeg zelf in die hotelkamer te zijn.

‘Hotel Arcadia’ is een bijzonder boek. Eigenlijk gaat het maar over twee personen en er komen weinig dialogen in voor. Toch wordt het nergens saai of traag. Het verhaal ontrolt zich juist zeer soepel voor de lezer.
Door het perspectief, waarbij je afwisselend met Sam en met Abhi meekijkt, krijg je een beeld van de gebeurtenissen zoals deze beide mensen het zien en beleven. Er blijft dus ook iets te raden over, want het is slechts de perceptie van deze twee personen, die allebei opgesloten zitten in hun kamer. Maar ook de wisselingen in tijd maken het een aantrekkelijk geheel.

Het verhaal van de gijzeling wordt afgewisseld met persoonlijke informatie over Sam en Abhi. Het biedt een achtergrond voor hun beslissingen en reacties op het moment van de gijzeling. De hoofdpersonen worden dus zeer goed uitgewerkt. Beide mensen krijgen een verleden en een gezicht.

Wanneer je verwacht een thriller in handen te hebben, dan kom je bedrogen uit. Er zit zeker enige spanning in het verhaal, met name over het verloop van de gijzeling. De momenten dat Sam haar kamer verlaat om op onderzoek te gaan, zouden thuis kunnen horen in een thriller. Maar de combinatie van deze spanning en de uitgebreide karakterstudies van Abhi en Sam, maken ‘Hotel Arcadia’ voor mij zo’n goed boek.

Het slot vond ik in eerste instantie onbevredigend. Het verhaal wordt acuut afgerond, de verhaallijn bot afgeknipt. Maar ik merkte dat het verhaal mij daardoor in de dagen daarna niet los wilde laten. Als een auteur dat voor elkaar krijgt, heeft hij zijn werk goed gedaan!

Conclusie: een zeer geslaagde combinatie van spanning en karakterstudies.

Titel: Hotel Arcadia | Auteur: Sunny Singh | Vertaling: Martinette Susijn | Uitgever: Meridiaan | ISBN: 9789048821532 | Blz.: 255

 Dit boek heb ik gelezen voor Vrouwenthrillers.

3 gedachten over “Hotel Arcadia – Sunny Singh

 • 13 oktober 2015 om 13:21
  Permalink

  Dat klinkt als een heel goed boek. Ik vind het zo knap om met een klein ‘toneel’ en weinig personages een boek te schrijven dat voor lezeres interessant blijft.

  Beantwoorden
  • 13 oktober 2015 om 14:12
   Permalink

   Dat is het zeker! Weinig dialogen, maar wel vaart en spanning. Dat zijn vaak de kunstwerkjes…

   Beantwoorden
 • 14 oktober 2015 om 17:38
  Permalink

  Dit lijkt mij inderdaad een goed boek maar wel bijzonder.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!