Het boek is uit…

Het boek is uit… Op naar het volgende!

Ruim drie jaar geleden, op een doordeweekse middag, verveelde ik me. En dus knutselde ik een website in elkaar en schreef mijn eerste recensies. Zo gepiept en heerlijk vrijblijvend. Want dat er bezoekers langs zouden komen, dat verwachtte ik eigenlijk niet. Maar dat liep anders…

Binnen de kortste keren kwamen die mensen namelijk wel. Ik kreeg recensie-exemplaren toegestuurd van uitgeverijen en verzoeken van auteurs. Eigenlijk wist ik niet wat me overkwam. Maar van het een kwam het ander. Om een lang verhaal kort te maken, is deze blog een van de oorzaken dat ik mijn werk heb kunnen maken van datgene wat mijn hart heeft: boeken.

Zowel bij mijn redactiewerk als bij mijn invalwerk bij de bibliotheek geniet ik van boeken, van verhalen en van
mensen enthousiasmeren voor boeken. Er is echter een nadeel: er blijft te weinig tijd over om deze blog bij te houden op een manier die ik graag wil. Als ik iets doe, dan wil ik er 100% voor gaan. En dat lukt de laatste maanden niet meer.

Het verhaal van deze blog was prachtig. Ik heb er zo ontzettend van genoten! Maar het boek is uit en het is tijd voor een nieuw boek. Ik hoop dat ik via
deze digitale weg mensen enthousiast heb kunnen maken voor het lezen. Ook al is er maar eentje die iets vaker naar een boek heeft gegrepen, of die net dat ene pareltje van de plank pakte, dan is mijn missie geslaagd.

Deze blog blijft (in ieder geval voorlopig) online, want volgens de statistieken komen er dagelijks nog genoeg mensen even snuffelen, ook al worden er geen nieuwe recensies geplaatst. En wie weet, als ik het een keer niet kan laten om mijn mening over een boek te verkondigen… De Facebookpagina, Pinterest en Instagram verwijder ik wel. Ik blijf te volgen op Goodreads en Twitter.

Lezen blijf ik zeker doen, maar zonder (zelf opgelegde) druk. Ik dank via deze weg al die mensen die hier regelmatig langskwamen om mijn hersenspinsels te lezen. Natuurlijk dank ik ook alle uitgevers en auteurs, die hun ‘kinderen’ aan mij toevertrouwden. Ik heb me er met liefde, maar ook met eerlijkheid en hopelijk met voldoende respect over ontfermd.

Het gaat jullie goed!

Monique

 

 

12 gedachten over “Het boek is uit…

 • 22 maart 2017 om 18:21
  Permalink

  Jammer dat je stopt, maar ik begrijp je wel!
  Ik kwam graag bij je langs 🙂 Maar ik zie je vast nog vaak voorbijkomen Twitter en Goodreads!
  Tot online ziens Monique 🙂 xxx

  Beantwoorden
 • 22 maart 2017 om 20:38
  Permalink

  Jij ook bedankt! Ik kwam iedere keer lezen als ik een melding kreeg.
  Veel plezier nog met al je volgende boeken!
  Groetjes!!!

  Beantwoorden
 • 23 maart 2017 om 20:33
  Permalink

  Klinkt heel herkenbaar! Ik merkte ook dat bezig zijn met mijn blog een verplichting werd en daarmee het lezen ook steeds meer. En als je dan steeds minder tijd hebt, is dat lastig. Goed dat je een keuze hebt gemaakt en wie weet kriebelt het over een paar jaar weer en dan pak je het toch weer op! Succes met je werk en blijf daar nog lang van genieten!

  Beantwoorden
  • 24 maart 2017 om 13:41
   Permalink

   Dank je Marlieke! Ik heb de afgelopen week al drie boeken gelezen…;-) Alsof er een trein op gang is gekomen die maar door dendert…

   Beantwoorden
  • 24 maart 2017 om 13:41
   Permalink

   Dank Alma voor deze mooie woorden. Het was een prachtige tijd waar ik volop van genoten heb. En ik heb pareltjes ontdekt…

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!