Goudkust – Suzanne Vermeer

GoudkustFleur gaat trouwen met haar Kroatische vriend Tibor. Contact met haar familie in Nederland heeft zij niet, maar haar vriendinnen Milou, Sanne en Noa komen voor de bruiloft naar Kroatië. Fleur verheugt zich op een leuke tijd met haar vriendinnen en popelt om Tibor aan hen voor te stellen. Helaas loopt het anders, want Tibor is druk met zijn zaken en laat geregeld verstek gaan.

Vooral Noa is erg kritisch op het gedrag van Tibor. Fleur probeert het gezellig te houden, maar slaagt daar niet zo goed in. En dan opeens wordt Fleur voor de ogen van haar vriendinnen ontvoerd…
Wie zit er achter deze ontvoering? Lukt het Tibor om Fleur terug te vinden? En zullen zij uiteindelijk toch nog lang en gelukkig leven?

Bijna alle boeken van Suzanne Vermeer heb ik gelezen. Heerlijke thrillers om op een mooie zomerdag te lezen. Of om ermee onder een dekentje bij de kachel te kruipen. En dat geldt ook weer voor dit boek. De cover nodigt zeker uit om het boek uit de kast te pakken. Een zomers, fris beeld. De titel laat zich goed verklaren door het verhaal.

‘Goudkust’ leest gemakkelijk en snel. De vaart zit er goed in. Het taalgebruik en de stijl zijn laagdrempelig, waardoor ook niet ervaren lezers ervan zullen genieten.
De personages worden goed uitgewerkt. De persoon van Tibor blijft wat vaag, maar dat is in belang van het verhaal. De vriendinnen worden wel een beetje als stereotypen neergezet, maar worden gelukkig wel dusdanig uitgediept dat het geen ‘typetjes’ worden.

De spanning laat naar mijn mening wel op zich wachten. Er zijn spannender boeken verschenen onder de naam van Suzanne Vermeer. Ook was de plot voor mij niet onverwachts, al worden de gebeurtenissen aan het einde van het boek wel spannend beschreven.

Conclusie: Leuk boek om te lezen, maar minder spannend dan verwacht.

Titel: Goudkust | Auteur: Suzanne Vermeer | Uitgever: A.W. Bruna | ISBN: 9789400504691 | Blz.: 320

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!