Het gelukkigste meisje ter wereld – Jessica Knoll

Het gelukkigste meisje van de wereldHoofdpersoon in ‘Het gelukkigste meisje ter wereld’ is Ani FaNelli. Als voormalig leerling van een prestigieuze middelbare school heeft zij nu een goede baan en een rijke verloofde, Luke. Als toppunt van al dat geluk gaan Ani en Luke trouwen. Ani is echter gevraagd mee te werken aan een televisieprogramma over haar vroegere school. Haar zorgvuldig opgebouwde leventje wordt daardoor danig door elkaar geschud. In haar verleden houden zich duistere geheimen schuil. Ani zal deze eerst moeten verwerken, voordat het geluk pas echt naar haar lacht.

‘Het gelukkigste meisje ter wereld’ is een titel waar het cynisme vanaf druipt. Ani doet zoveel moeite om haar verleden te ontkennen en te ontvluchten, dat de onderliggende reden de lezer nieuwsgierig maakt.

De flaptekst belooft ‘een razend tempo en onverwachte wendingen’. In de eerste 200 bladzijden worden er zoveel personages opgevoerd dat je als lezer door de bomen het bos niet meer ziet. Ook de thematiek maakt het moeilijk om in het verhaal te komen. De vraag welk merk nagellak de meeste jaloerse blikken zal opleveren, lijkt de belangrijkste vraag te zijn. Enige diepgang is ver te zoeken, laat staan dat er spanning in het verhaal zit. De beschrijvingen zijn wel doorspekt met enige humor, waardoor het verhaal eerder aan een chicklit doet denken.

Na die eerste 200 pagina’s komt er meer informatie over de gebeurtenissen uit het verleden, waarbij het zelfs heel even spannend wordt. In deze fase van het verhaal worden de personages wat dieper uitgewerkt. Ook de thematiek wordt meer duidelijk. Vanaf dat moment leest het boek toch gemakkelijk. Ondanks die vliegende finish blijft een ongemakkelijk gevoel overheersen.

Een thriller is ‘Het gelukkigste meisje ter wereld’ niet te noemen. Het tweede deel doet even denken aan een coming of age roman, waarbij zeker enige spanning om de hoek komt kijken. Het chicklit-gevoel blijft echter hangen. Het thema, blijf dicht bij jezelf en je mag zijn wie je bent, vraagt om een diepere uitwerking. De auteur kon er alle kanten mee op, maar in dit geval blijft het helaas net onder de oppervlakte hangen.

Conclusie: Een mooie uitwerking voor bijvoorbeeld een jeugdboek. Ik hoopte echter op veel meer…

Titel: Het gelukkigste meisje ter wereld | Auteur: Jessica Knoll | Uitgever: Manteau | ISBN: 9789022332481 | Blz.: 320

Dit boek las ik voor Vrouwenthrillers.nl.

8 gedachten over “Het gelukkigste meisje ter wereld – Jessica Knoll

 • 13 mei 2016 om 08:00
  Permalink

  Jammer dat het boek toch niet helemaal is meegevallen.

  Beantwoorden
  • 13 mei 2016 om 08:02
   Permalink

   Is altijd jammer, maar het hoort erbij. Ik denk altijd maar zo, er zijn vast mensen die het wel waarderen…?

   Beantwoorden
 • 13 mei 2016 om 18:11
  Permalink

  Blijkbaar delen we grotendeels dezelfde mening. Ik verwijs in mijn recensie ook naar dat beloofde razendsnelle tempo dat ik niet echt tegenkwam tijdens het lezen. 🙂

  Beantwoorden
  • 13 mei 2016 om 18:44
   Permalink

   Grappig! Ik heb geen enkele recensie gelezen (doe ik nooit bij boeken ik ook recenseer), maar ik zag wel dat het grootste deel van de lezers helaas niet heel positief was.

   Beantwoorden
   • 14 mei 2016 om 11:59
    Permalink

    Oh maar ze verscheen pas vandaag hoor. Dat was de datum die me was toegekend voor de Blogtour.

    Beantwoorden
    • 14 mei 2016 om 12:45
     Permalink

     Aha! Ik had al verschillende reacties voorbij zien komen, maar weet niet meer van wie allemaal…?

     Beantwoorden
 • 16 mei 2016 om 20:54
  Permalink

  Ik deel je mening! Een leuk verhaal, maar verder niet veel speciaals en zeker geen thriller.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!