Faye en Sean – Marina Folkers

Faye en SeanFaye wordt als 10-jarig meisje door de wat oudere Sean uit de sloot gered. Vanaf die tijd is Faye idolaat van deze jongen, die zich echter niet gemakkelijk in de kaart laat kijken. Uren brengen ze samen door in ‘hun’ schuur. Sean met zijn gitaar of muziek schrijvend, Faye luisterend.
Hun bijzondere vriendschap blijft bestaan, ook als Faye ouder wordt en bezig is met haar toekomst. Maar blijft zo’n vriendschap wel mogelijk als beiden hun eigen leven gaan leiden?

‘Faye en Sean’ is weer een boek van uitgeverij Ellessy dat ik een hele tijd geleden heb mogen proeflezen. Het blijft zo ontzettend leuk om te zien dat zo’n verhaal dan ook daadwerkelijk uitgegeven wordt! En nu mocht ik van Marina Folkers het uiteindelijke boek ook lezen en recenseren.

‘Faye en Sean’. Een korte titel, niet heel origineel misschien, maar hij dekt wel de complete lading. Faye en Sean, twee mensen om wie het hele verhaal draait. Als ondertitel kreeg het boek ‘A love story’ mee. Het totaal is simpel, maar doeltreffend.
De cover is vrolijk, de silhouetten van twee mensen tegen een Londense achtergrond. Een groot deel van het verhaal speelt zich af in Londen, dus ook deze keuze is duidelijk.
Ik vond het op het eerste gezicht wel grappig dat een Nederlandse schrijfster kiest voor een setting in Engeland, en dan Londen in het bijzonder. Later las ik dat Marina Folkers helemaal gek is van deze Engelse stad.   

Het verhaal is in chronologische volgorde verteld. Jaartallen staan boven elk hoofdstuk vermeld, dus er bestaat geen verwarring over tijdstippen, ook niet al er grote tijdsprongen gemaakt worden.  Al met al beslaat het boek een tijdspanne van een heel aantal jaren. Aan het begin is Faye tien jaar. We leren haar kennen als een vrolijk, een tikkeltje onhandig kind, dat Sean uitroept tot haar persoonlijke held. We zien haar opgroeien en volwassen worden, haar eerste stappen op het liefdespad zetten en haar altijd weer bij Sean terecht komen. Tegelijk leren we ook Sean kennen als een jongen die niet het achterste van zijn tong laat zien. Hij heeft het niet gemakkelijk, maar mede dankzij Faye gaat hij toch zijn grote droom achterna.

Marina Folkers heeft een zeer soepele manier van schrijven. ‘Faye en Sean’ is geen dun boek, maar je bent er eigenlijk zo doorheen. Taalgebruik en zinsopbouw zijn laagdrempelig, waardoor dit boek voor een groot lezerspubliek aantrekkelijk is. De dialogen komen natuurlijk over, al mochten er wat mij betreft  meer in voorkomen. De schrijfstijl is behoorlijk beschouwend.

Van spanning moet ‘Faye en Sean’ het niet hebben. Eigenlijk was het voor mij vanaf het begin al duidelijk waar het verhaal zou gaan eindigen. Lichte humor heeft het wel in zich. Het is zo’n boek dat je zo af en toe gewoon even nodig hebt. Lekker op de bank en jezelf onderdompelen in andermans besognes. Meeleven met hun drama, maar ook hun romantiek. Want romantisch, dat is dit boek zeker!

Titel: Faye en Sean | Auteur: Marina Folkers |Uitgever: Ellessy | ISBN: 9789086602988 | Blz.: 422

6 gedachten over “Faye en Sean – Marina Folkers

 • 18 januari 2016 om 13:33
  Permalink

  Ik las ergens anders ook een recensie en ze waren beide goed. Ik denk wel dat ik dit boek (ooit) wil lezen.

  Beantwoorden
  • 18 januari 2016 om 18:58
   Permalink

   Haha Lize, als je stapel geslonken is? Of is dat een illusie… 😉

   Beantwoorden
   • 18 januari 2016 om 18:59
    Permalink

    Dat is een grote illusie 😉 Boekenblogs volgen is leuk maar vraag me af wanneer ik al die boeken ooit gelezen ga hebben.

    Beantwoorden
    • 19 januari 2016 om 09:36
     Permalink

     Weet je wat het beroerde is? Er komt gewoon elke keer weer zoveel moois bij… 😉

     Beantwoorden
 • 4 februari 2016 om 07:19
  Permalink

  Te veel mooie boeken, te weinig leestijd… maar wat een luxe probleem.
  Ik heb ook genoten van deze titel… heerlijk feelgoodboek !

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!