De zussen Borgesius – Lupko Ellen

De zussen BorgesiusDe zussen Juliëtte en Mellie Borgesius runnen  samen het bedrijf van hun overleden vader. Hoewel, samen… Juliëtte bepaalt en Mellie is manusje-van-alles.
Juliëtte neemt de van oorsprong Italiaanse Guido aan om haar spoorloos verdwenen echtgenoot te zoeken. Guido is net gescheiden, heeft niets beters te doen en pakt deze kans om terug te gaan naar zijn geboortegrond aan. Mellie is zijn chauffeur, maar groeit al snel uit tot veel meer.
Maar dan wordt Mellie neergeslagen en Guido verdacht van moord. Terwijl hij uit handen probeert te blijven van de Italiaanse politie, gaat hij zelf op zoek naar de geheimen tussen de zussen…

Eerder las ik van Lupko Ellen zijn minithriller ‘Hellig vuur’. Een boek dat mij aansprak door de stijl. Ik nam mij voor ook Ellens serie over Ludde Menkema (vier boeken) te lezen. Daar was het nog niet van gekomen, maar toen zijn nieuwste boek uitkwam, greep ik mijn kans. Een thriller, geheel los van de serie, met nieuwe personen.

De titel intrigeerde mij vanaf het begin, in die zin dat ik het een bijzondere titel vind voor een thriller. Ik verwachtte eerder een historische roman of iets dergelijks. Het triggerde mij om uit te vinden wat voor thriller dit kon zijn.
De cover deed daar vrolijk aan mee. Een rustige, mooie cover met daarop een prachtig Italiaans landschap. Bedrieglijk rustig?

Het verhaal begint kalm aan. We maken kennis met Guido, een Italiaan die voor de liefde naar Nederland is gekomen. Nu is de liefde over en probeert Guido op te krabbelen en het leven weer op te pakken. Totaal onverwachts staat Juliëtte voor zijn deur en maakt hij kennis met de zussen Borgesius. Op dat moment begint er spanning in het verhaal te komen, want het is meteen duidelijk dat er iets speelt tussen deze vrouwen.

In een lekker, maar niet al te snel tempo, kabbelt het verhaal voort. Er komen veel sfeerbeschrijvingen voorbij. Dit zorgt natuurlijk voor een trager tempo en is niet helemaal wat je verwacht bij een thriller. Toch vond ik het niet storend. Her en der laait de spanning even flink op, maar de spanningsboog is zeker niet de hele tijd gespannen. De gebeurtenissen zitten regelmatig net tegen het ongeloofwaardig en al te toevallig aan, maar ook dat stoorde mij geenszins.

Het personage Guido wordt goed uitgewerkt. De andere personen, zoals Mellie en Juliëtte, blijven qua uitwerking wat vlakker. Toch krijg je telkens een scheutje informatie, waardoor er langzaam maar zeker ook van hen een beter beeld ontstaat.

De plot is lekker spannend, misschien een tikkeltje ongeloofwaardig, maar gewoon heerlijk om te lezen. Het slot is daarentegen erg subtiel, enigszins abrupt en geeft de lezer hierdoor stof tot nadenken.

Conclusie:  vlot leesbaar, her en der lekker spannend verhaal. Zeker geen standaard thriller, maar met teveel thriller-elementen in zich om spannende roman genoemd te worden.

Titel: De zussen Borgesius | Auteur: Lupko Ellen | Uitgever: Passage | ISBN: 9789054523017 | Blz.: 260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!