De ogenverzamelaar – Sebastian Fitzek

de-ogenverzamelaar

Eerst doodt hij de moeder, dan ontvoert hij het kind. De vader heeft 45 uur de tijd om het kind te vinden. Als hij de deadline niet haalt, overlijdt het kind. Maar dan is de gruwel nog niet voorbij: bij alle teruggevonden lijken ontbreekt het linkeroog. Elk spoor ontbreekt, maar er is een mogelijke getuige: een blinde fysiotherapeut die door fysiek contact het verleden van haar patiënten kan zien. Mogelijk heeft ze recentelijk de ogenverzamelaar behandeld…

 

De cover roept meteen spanning op. Dat wijd opengesperde oog en die vuile knuist over de mond, het belooft een spannend verhaal. Bij het openslaan van het boek valt meteen op, dat het boek begint met het epiloog. Als je verder bladert, loopt het boek eigenlijk achterstevoren, het nummer van de hoofdstukken loopt af en het boek eindigt met het proloog. Deze indeling lijkt vreemd, maar ondersteunt het verhaal. Alleen kom je daar pas op de laatste pagina’s achter. Een ontzettend originele en gedurfde opzet!

Het taalgebruik is toegankelijk, het boek leest gemakkelijk. De hoofdpersoon wordt goed uitgewerkt, de lezer krijgt een inkijkje in de persoon. De eeuwige strijd tussen werk en gezin wordt goed uitgewerkt.

De plot is bijzonder goed uitgewerkt. Telkens als je denkt dat je het weet, komt er weer een onverwachte wending in het verhaal. Het verhaal is op ingenieuze wijze geschreven, het blijft echt tot op de laatste bladzijde spannend. En eigenlijk begint het daar dan pas… Het maakt mij erg nieuwsgierig naar het vervolg!

Conclusie: origineel en ingenieus.

Titel: De Ogenverzamelaar | Auteur: Sebastian Fitzek | Vertaling: Sonja van Wierst | Uitgever: De Fontein | ISBN: 9789026128974 | Blz.: 376

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!