Bloedlink – Theo en Marianne Hoogstraaten

BloedlinkJulia en haar vriendin Vicky raken tijdens hun reis door Italië vermist. Ze lijken van de aardbodem verdwenen. Nu er twee weken voorbij zijn zonder enig teken van leven, verblijven hun families, waaronder Emilia, de zus van Julia, op de plaats waar de meiden voor het laatst gezien zijn. De paniek slaat toe wanneer Emilia ontvoerd wordt, maar na een paar uur langs een weg wordt achtergelaten. Dan worden er ook nog twee jonge vrouwen vermoord gevonden. Het gaat niet om Julia en Vicky, maar wie weet zijn zij de volgende slachtoffers…
Uit de plaatselijke kathedraal wordt een heilig relikwie, de zweetdoek van Veronica, ontvreemd. Er wordt een link gelegd tussen de diefstal en de verdwijning van de twee vrouwen. En ondertussen maakt een geheim genootschap jacht op Emilia. 
Theo en Marianne Hoogstraaten hebben al verschillende titels op hun naam staan. Vorig jaar las ik hun thriller ‘Evenbeeld’, een verhaal waar ik erg van genoten heb. Goede reden dus om nu hun nieuwste boek, ‘Bloedlink’, te ontdekken. Net als in ‘Evenbeeld’ speelt ook in ‘Bloedlink’ de geschiedenis een belangrijke rol.

Naast het verhaal over Emilia en haar zoektocht naar Julia, wordt ook het verhaal van een andere vrouw verteld, een verhaallijn die zich in het verleden afspeelt. Madeleine is een jonge kruidenvrouw, getrouwd met Guy en moeder van een zoon. Madeleine weet veel over planten en kruiden en hun geneeskrachtige werkingen. Zij moet erg voorzichtig zijn, beschuldigingen van hekserij liggen altijd op de loer.

Zoals gewend van deze auteurs, is ook ‘Bloedlink’ op een zeer prettige manier geschreven. Het boek leest zo vlot dat ik het binnen een mum van tijd uit had. Dit komt natuurlijk ook door de spanning die tijdens het hele verhaal voelbaar is. Het begint al in de proloog waarin meteen een geheimzinnig genootschap te berde gebracht wordt. Het is lang geleden dat ik bleef lezen omdat een boek perse uit moest.

Heden en verleden wisselen elkaar af. Het blijft lang onduidelijk wat deze twee verhalen met elkaar te maken hebben. Beide vrouwen, zowel Emilia als Madeleine, vertellen hun verhaal in de eerste persoon. Als lezer raak je op deze manier zeer betrokken, omdat je het verhaal alleen vanuit hun gezichtspunt leest. Je weet dus niets meer of minder dan zij. Het is duidelijk welke dame aan het woord is, dus verwarrend zijn deze twee ik-personen niet.

Er zullen mensen zijn die het verhaal ongeloofwaardig vinden, met name het beschreven genootschap. De auteurs schrijven echter in hun verantwoording dat ‘Bloedlink’ weliswaar fictie is, maar dat dergelijke genootschappen wel degelijk bestaan. Om niets te verklappen ga ik hier verder niet op in, maar er is veel te googelen over dit onderwerp. Onvoorstelbaar en bizar, maar zeker geloofwaardig en blijkbaar actueel. Juist dit feit maakt ‘Bloedlink’ voor mij zo goed.

Conclusie: Een lekker verhaal, om je even helemaal in te verliezen, maar met een duidelijke link naar een van de gevaren van onze tijd.

Titel: Bloedlink | Auteur: Theo en Marianne Hoogstraaten | Uitgever: De Crime Compagnie | ISBN:  9789461091574 | Blz.: 261

Dit boek las ik voor Vrouwenthrillers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!