Het Amazone conflict – Ad van de Lisdonk

Het Amazoneverbond, een geheim genootschap van militante vrouwen, stelt alles in het werk om vrouwen aan de top van de wereldorde te krijgen. Daarbij ontzien ze niets of niemand.
In haar strijd tegen de Amazones lijkt Laura Sieberg het onderspit te delven. Ze wordt over de hele wereld gezocht voor de moorden waarvoor het Amazoneverbond haar op heeft laten draaien.
Om zichzelf en haar dierbaren te beschermen zal Laura definitief met de Amazones af moeten rekenen.

‘Het Amazone conflict’ is het derde en tevens laatste deel in de trilogie rondom het zogenaamde Amazoneverbond. In 2013 verscheen deel 1, ‘Het Amazoneverbond’. Twee jaar later kwam er een vervolg in de vorm van ‘Het Amazone offensief.’ En sinds oktober 2016 ligt het slotstuk, ‘Het Amazone conflict’ in de winkels. Ik kreeg dit boek toegestuurd van de uitgever. Wat blijven dat toch altijd leuke verrassingen! Deel 1 en 2 had ik echter niet gelezen. Omdat ik las dat dat geen probleem was, ben ik blanco het laatste deel ingegaan.

Het thema trok vanaf het moment dat ik het boek in handen had mijn aandacht. Een club militante vrouwen die de wereldmacht over wil nemen… Is dat wat ik leuk vind? Is het geloofwaardig? Ik ben zelf niet zo militant aangelegd, maar toch was mijn nieuwsgierigheid gewekt. De cover hielp daar ook een handje bij, want het beeld roept spanning op.

Die spanning is er ook meteen vanaf de eerste zin. De opening is er eentje van formaat, de lezer zit tegen wil en dank meteen midden in het verhaal. Je kunt weinig anders dan doorlezen om erachter te komen wat er nu eigenlijk aan de hand is. En dat blijft zo, het hele boek door. Hoewel ik vooral in het begin van het boek echt wel een stukje voorkennis miste uit de vorige delen, bleef mijn nieuwsgierigheid zoverre gevoed, dat ik zonder problemen doorlas. De spanning is goed opgebouwd, meandert op een prettige manier door het verhaal heen. Nergens kakt het in, de boog blijft net voldoende gespannen, waarbij hij bij tijd en wijle weer even strakgespannen wordt. De plot is verrassend en maant de lezer tot nadenken.

En dan de geloofwaardigheid. Voor mij altijd wel een dingetje in thrillers. Heel geloofwaardig vind ik het Amazoneverbond niet. Hoewel, als ik zie wat er allemaal aan gekkigheid in de wereld passeert, dan zou ik me zelfs voor kunnen stellen dat zo’n verbond geen verzinsel van een thrillerauteur zou zijn… Toch hinderde het gemis aan geloofwaardigheid me in dit verhaal nergens, in tegenstelling tot sommige andere boeken, waar dit punt mij echt van een stuk leesplezier kan beroven. Dat gebeurde in ‘Het Amazone conflict’ dus duidelijk niet. Ik begon er met plezier aan en dat bleef tot aan de laatste bladzijde zo.

Conclusie: een lekkere thriller, mooi in balans qua spanning en actie, waarbij ik persoonlijk toch liever eerst de voorgaande delen had willen lezen.

Titel: Het Amazoneconflict | Auteur: Ad van de Lisdonk | Uitgever: De Crime Compagnie | ISBN: 9789461092496 | Blz.: 372

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!